Addnature
Spara upp till 60 %1 på säsongsrean
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
ABS
ABS – ett extra skydd under lavinolyckor
The Avalanche Airbag bygger på principen att ett föremål som är stort och lätt i förhållande till omgivningen kommer röra sig uppåt vid rörelse. De uppblåsta airbagsen gör dig både lättare och större och därmed minskar risken att dras ner under snön i lavinen. ABS lavinryggsäckar med en korrekt monterad aktiveringsenhet är alltid redo att användas!

ABS

1 Produkt
Filter
Återställ

Målgrupp

Färger

  • violett

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Kategorier
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
ABS s.LIGHT Compact Zip-On 15 l violett
ABS s.LIGHT Compact Zip-On 15 l violett violett
ABS
s.LIGHT Compact Zip-On 15 l violett
Rek. 1 255 kr 765 kr
Fri frakt
- 39 %
SALE DEAL

Ge dig själv störst chanser på berget.

Tyska ABS från Bayern tillverkar lavinryggsäckar med hög säkerhet och komfort samt avancerat tekniskt utförande. Man har en historia inom detta område ända sedan tidigt 80tal, och har varit mycket framgångrika genom åren med flera utmärkelser inom branschen (som delas ut av och under ISPO-mässan i Tyskland). Ett mycket framgångsrikt patenterat koncept är ABS TwinBag System, som har två airbags en på vardera sida som fylls upp för att skydda mot en lavin, och samtidigt gör det möjligt att effektivt röra armarna för att styra rörelser, hålla balansen, flytta på saker och skydda huvudet mot farliga objekt. En lavinryggsäck ska aktiveras så snart man märker av en lavinsituation. Givetvis är det bättre att aktivera den för tidigt än för sent och inte hinna. Därefter gäller det att fokusera på sin fallinje och att röra sig med simmande rörelser, för att sedan ta sig till en säker plats.

ABS ryggsäck online

Ett favoritmärke för professionella aktörer

En lavinryggsäck som dem från ABS gör att man kan känna sig trygg med att man har vidtagit de allra bästa åtgärderna för att känna sig säker när man utövar aktiviteter i snötäckta berglandskap, oavsett om man är skidåkare, vandrare eller friluftsguide. Därför ses ABS:s produkter som en självklarhet att äga bland många olika yrkesgrupper som arbetar i till exempel alpmiljöer. Att få ett rejält skydd mot faror är något som man egentligen inte kan sätta pris på skulle de behöva användas och vara skillnaden mellan liv och död är de givetvis alldeles ovärderliga.
ABS lavinryggsäckar är dessutom mycket smidiga att bära i dessa miljöer, i och med att de är smidigt utformade för att rymma mycket och vara lätta att packa, samtidigt som de har hög kvalitet och är designade för att vara bekväma att bära ofta med en mycket avancerad kontaktyta mot ryggen som gör att man kan undvika onödig och obehaglig belastning. För att uppnå slitstarka och hållbara ryggsäckar, som ändå är lätta att bära, använder ABS ofta kolfiber som grund för själva basenheten. På denna fäst sedan själva väskdelen.

Ryggsäckar för att undvika att göra krävande utmaningar ännu mer komplicerade

Att bära en tung packning i höga berg är givetvis ansträngande nog som det är och därför finns alla anledningar att ta alla möjliga åtkomliga åtgärder för att undvika att göra det mer komplicerat än nödvändigt. Att ha en ryggsäck av god kvalitet kan helt enkelt vara skillnaden mellan att kunna fokusera fullt ut på sin verkliga utmaning eller upplevelse och att främst besväras av problem med packningen och i värsta fall därför behöva ge upp sitt äventyr. Det gäller både för proffs och för amatörer, som trots sina olika utmaningsnivåer alla är i behov av att ha den bästa utrustningen för att kunna fokusera på rätt saker i sina aktiviteter.

ABS produkter kan delas in i följande kategorier:

  • Kompletta väskor, såsom lavinryggsäckar i alla dess varianter som innehåller allt man behöver.
  • Väskor, som ansluts till en basenhet. Att köpa en separat väskdel kostar bara en bråkdel av en komplett väska, och är nödvändigt om man av en eller annan anledning fått sin tidigare väskdel skadad och behöver byta ut den.
  • Aktiveringsenheter för lavinryggsäck, som kolfiberpatroner som används för att blåsa upp airbags i lavinryggsäckar som skapar skyddet i lavinsituationer. En tidigare använd patron kan fyllas på av ABS.