Fira våren med stil | Nya kollektioner för urbana äventyrare
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
20,000 Produkter 400 Märken
Nätbutiken för cyklar

Alien Cams

6 Produkter
Filter
Återställ

Märke

Färger

  • gul
  • grå
  • grön
  • röd
  • blå
  • svart

Pris

kr
till
kr

Genomsnittsbetyg

  • 6
Sortera
Bästsäljare Nyheter Rekommenderade produkter Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Alien Cams
Colorado Custom Hardware (CCH) har tillverkat Alien Cams, populära mikro-kamsäkringar, sedan 1986. Grundaren David Waggonner omkom 2009 och tillverkningen avstannade senare. Men 2011 köptes varumärket och tekniken av spanska klättermärket Fixe Climbing som nu har börjat tillverka originalet igen.
Kategorier
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Rekommenderade produkter Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Alien Cams Revo Large Sling blue blue
Alien Cams
Revo Large Sling blue
895 kr
Fri frakt
Alien Cams Revo Large Sling blue
Alien Cams Revo Large Sling green green
Alien Cams
Revo Large Sling green
895 kr 805 kr
- 10 %
Fri frakt
Alien Cams Revo Large Sling green
Alien Cams Revo Large Sling red red
Alien Cams
Revo Large Sling red
895 kr 805 kr
- 10 %
Fri frakt
Alien Cams Revo Large Sling red
Alien Cams Revo Large Sling black black
Alien Cams
Revo Large Sling black
895 kr 805 kr
- 10 %
Fri frakt
Alien Cams Revo Large Sling black
Alien Cams Revo Large Sling yellow yellow
Alien Cams
Revo Large Sling yellow
895 kr 805 kr
- 10 %
Fri frakt
Alien Cams Revo Large Sling yellow
Alien Cams Revo Large Sling grey grey
Alien Cams
Revo Large Sling grey
895 kr 805 kr
- 10 %
Fri frakt
Alien Cams Revo Large Sling grey
Ytterligare information

Alien Cams tillverkar kvalitativa kamsäkringar säkra för både klättrare och natur

Varumärket Alien Cams grundades år 1986 av klätterentusiasten David Waggoner. Han hade då en vision om att ta fram en kamsäkring som kunde minska användandet av pitonger, vilka kommit att visa sig kan skada klippväggen permanent. Visionen blev till verklighet och han började skapa en otroligt flexibel produkt ämnad att användas i små sprickor vid bland annat aidklättring och friklättring som av många ansågs vara en av de bäst designade produkterna inom klättring. Tyvärr gick David Waggoner bort år 2009, vilket gjorde att produktionen av Alien Cams stannade av. Två år senare, år 2011, köptes tekniken och varumärket dock upp av det spanska klättermärket Fixe Climbing som nu har tagit över produktionen. Faktum är att det tog dem cirka 8 månader innan de lyckades klura ut hur David brukade montera ihop kamsäkringarna då detta görs för hand. Till slut lyckades de och kunde göra de smarta och populära produkterna tillgängliga på marknaden igen.

Greppvänliga kamsäkringar för horisontella sprickor

Alien Cams lever alltså vidare genom Fixe Climbing och precis som David Waggoner är personerna där passionerade klättrare som utövat sporten under många år. Det ger dem en stor kunskap och inblick i vad användarna vill ha och behöver när de ska ge sig ut på en klättertur. Som tidigare nämnt är dessa kamsäkringar bra utrustning att ha med sig under aidklättring och friklättring då de inte skadar eller sliter på klippan på samma sätt som traditionella pitonger. Pitonger kan skapa permanenta spår i klippväggen och är därför till och med förbjudna på vissa platser. En kamsäkring från Alien Cams erbjuder ett bra grepp och är optimerade för horisontella sprickor då de med sin böjbara konstruktion aldrig tappar positionen i sprickan. Dessutom väger de lite och tar inte upp onödig plats i din packning. Köp din kamsäkring från Alien Cams här på Addnature och njut av en säkrare och roligare klättring!

Trygg och enkel beställning online

I vår webbshop är det enkelt att handla allt du behöver för din klättring och du får hem produkten cirka 1-3 arbetsdagar efter att den skickats från vårt lager. Skulle du inte vara nöjd med din beställning erbjuder vi 365 dagars öppet köp med gratis returfrakt, vilket gör att du kan känna dig helt trygg med att handla online. Hitta högkvalitativa Alien Cams-produkter hos oss och [b]upplev skillnaden[/b] nästa gång du är ute och klättrar!