Addnature
Allt du behöver för vinterns puderjakt
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Effektivare cykling!
Att cykla med specifika cykelskor underlättar din cykling och gör den betydligt mer effektiv, både som vardags-, amatör- och elitcyklist. De har en styv sula som gör att du får kraft i tramptagen med en bra tryckfördelning över foten. Du kan välja med eller utan klicksystemet, för möjlighet att kunna dra upp pedalerna. Det finns olika typer av skor för olika typer av cykling; city- och vardagscykling, mountainbiking, spinning, downhillcykling och landsvägscykling. Här finns också ett stort fokus på cykelskor med bra gåkomfort.

Cykelskor

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Cykelskor för en bekväm cykeltur

Det är härligt att ge sig ut på en cykeltur. Många använder cykeln som transportmedel varje dag och andra ser cykeln mer som ett tävlingsredskap. Oavsett vad du använder din cykel till är det till stor fördel om du har perfekta cykelskor. Du behöver absolut inte vara ett cykelproffs för att ha stor glädje av ett par sköna cykelskor som dessutom är utformade för att du ska få bättre kraft och stabilitet i foten när du trampar. Addnature har ett stort utbud av cykelskor som är speciellt framtagna för män och kvinnor. Många förknippar cykelskor med avancerade skor som fästs i speciella öglor som sitter på pedalerna men under senare tid har vi fått in en hel rad nya sorters cykelskor där många likar helt vanliga gymnastikskor. Sneakersmodellerna ser precis ut som ett par vanliga sneakners, men med extra finesser då de är lite hårdare i utförandet vilket bidrar till en ökad stabilitet när du trampar. De är enkla att ta på och eftersom skorna saknar snörning trär du helt enkelt bara i fötterna. Modellerna är snygga och färgerna moderna. De vanligaste materialval för denna typ av cykelsko är slitstark textil som till exempel nylon. När du inte sitter på cykeln kan du självklart använda dessa som vanliga promenadskor. Att skorna är lite hårdare än vanliga sneakers bidrar bara till att de känns stabila och bekväma på foten.

Trampa på

När du känner för att ge dig ut på en cykeltur som är lite mer än vanlig stadscykling är det en bra idé att vara utrustande med förstklassiga cykelskor. Cykelskor har flera bra egenskaper som är speciellt framtagna för tuff cykling och med ett förstärkt hälparti hålls foten stabil vilket motverkar att den glipar. För att ytterligare försäkra dig om att skorna sitter stabilt på foten finns det flera modeller hos Addnature som både har snörning och vristrem med kardborreknäppning vilket gör att skorna sitter stadigt. Det finns även en rad andra saker som kan vara tänkvärt att fundera på när du ska välja nya skor för cykling.

Cykelskor
  • Cykelunderlag
  • När på dygnet brukar du cykla
  • Materialval

I vårt stora utbud av cykelskor finns det många som är särskilt framtagna för vissa underlag och för vissa typer av cyklar. Var noga med att de cykelskor som du väljer passar till de pedaler du har. Vissa typer av skor fungerar endast på visa cykelmodeller medan andra passar alla olika sorters pedaler. Om du vet att du kommer att cykla på underlag med stigning eller lutning ska du titta efter ett par cykelskor som är anpassade för backar och branter. Cykling med mountainbike kräver också att du väljer ett par cykelskor som ska användas vid just denna typ av terrängcykling. Många cyklar mest under dagtid men under vinterhalvåret blir det mörkt tidigt och då kan det vara bra att välja ett par cykelskor med reflexer. För dig som deltar i cykellopp kan starttiderna variera. Om du ska köra ett cykellopp under sommarmånaderna men får en starttid under natten är det absolut ett perfekt val att se till att det finns reflexer på skorna. När det kommer till val av material finns det en rad beprövad material att välja bland. Traditionellt skinn är en klassiker som håller i många år och som blir mer och mer följsamt ju mer skorna används. Konstgjorda material är också mycket följsamma och slitstarka medan textil är den typ av material som främst är lämpad för användning under årets varmare månader.

Skräddarsy ditt val

Det är många saker som behöver tas i beaktan när du ska välja cykelskor men det är framförallt viktigt att du hittar ett par skor som verkligen känns bekväma och som uppfyller dina krav. Se dig gärna om här hos oss på Addnature och titta igenom vårt stora utbud. Många av cykelskorna har en förstärkt tå och hälparti som gör att fötterna är väl skyddade. En tunn vaddering av inneskon gör även att skorna känns varma när det är kyligare ute. Skorna är uppbyggda med flera lager av innersulor som alla har sina specifika egenskaper. Många av tillverkarna har satsat på en dämpande funktion i mellansulan. Detta ger en behaglig konformt även när du cyklar eller går på ojämn terräng. Ta dig fram med ett stabilt grepp på pedalerna. Proffsiga cykelskor hittar du hos Addnature.