Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Regnjackor - låt inte lite regn stoppa dig

Företagskund

Exped

Exped DownMat 7 M (2019)

ID: 413194
2 199 kr
1 635 kr
- 25%
Fri frakt och prisgaranti3
Lägg till i önskelista
Eller delbetala med Klarna
Finns även i vår butik
Kolla tillgänglighet i butiken
  • Beställ inom 15 timmar 9 min., så skickar vi idag3
  • Den här varan finns tillgänglig i butik
  • Fri frakt över 490 kr
  • FRI RETURFRAKT
Produktbeskrivning

Ett innovativt liggunderlag med världspatenterad teknologi

Exped Downmat har vunnit European Outdoor Award, som årets produkt.

Expeds liggunderlag slår de flesta andra lösningar både vad gäller bekvämlighet, vikt och packvolym och om man kombinerar ihop dessa tre parametrar så blir det mycket svårslaget. 7 står för tjockleken i cm och M står för längden.

Ett vanligt liggunderlag måste vara tjockt, för att ge önskad värme och okänslighet mot ojämna underlag. Det gör att det blir stort och otympligt. Exped har löst detta med en uppblåsbar madrass fylld med gåsdun, ett tre gånger varmare alternativ som dessutom klarar ojämnt underlag på ett synnerligen elegant sätt. Yttermaterialet är både lätt och tåligt, vilket ger låg vikt, liten packvolym och ett kvalitétsunderlag som håller i många år.

Tack vare den inbyggd pumpen som du pumpar med händerna fyller du madrassen med luft på ca en minut. Madrassen har två ventiler en för uppblåsningen och en för tömning. Innanför ventilen ligger en lättskumsbarriär som förhindrar dunet att komma i kontakt med fukt och hindrar det från att sätta igen ventilen. Dunet i madrassen är silikonbehandlat för att undvika att fukt absorberas. Detta har testats både noga och under längre perioder.

Madrassens yta är tillverkad i laminerad polyester och är vattenavvisande. Högfrekvenssvetsade sömmar och ventiler erbjuder starkast möjliga metod för sammanfogning av material, vilket gör att lufttätheten garanteras.

Ett tips för ännu trevligare tillvaro med din Downmat är att köpa till ett Chair Kit M som gör att madrassen kan användas som stol. Stolskitet går att behålla på när du sover och underdelen är i samma material som Expeds tältgolv vilket innebär att du tillför extra slitstyrka om du exempelvis sover direkt på marken.

Exped använder sig av dun plockat från döda fåglar. Dunet är en biprodukt från livsmedelsproduktion och kommer från Kina.

Detaljer

  • Integrerad pump
  • RDS-certifierat dun
  • Oeko-Tex® 100-certifierad
Specifikation
Matta och madrass
Modell: Dunmatta
Typ: Komfort
Mått
Tjocklek: 70 mm, Komfort
Packstorlek: 23 x 16
Vikt: 860 g
Längd (cm): 183 cm
Bredd (cm): 52 cm
Prestanda
R-värde: 5.9
Maximal temperatur: -24 °C
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2019
Produktnummer
413194
Andra kunders omdömen
3.3
3 omdömen
5 stjärnor
1
4 stjärnor
1
3 stjärnor
0
2 stjärnor
0
1 stjärna
1
01.06.2016
Carl
Efter 7 års användning

Efter att ha testat detta underlag i 7 år har jag nu upptäckt dess för och nackdelar. Jag har använt underlaget både sommar och vinter i Himalaya, Arktis och Svenska skogar. Det tog ett tag innan jag förstod att man kunde knäppa fast munstycket på påsen så de första turerna var det lite klumpigt att pumpa upp liggunderlaget med påsen, de jag istället höll fast påsen mot ventilen. Efter 120+ nätter på underlaget började det att läcka men med reparationskittet är det nu tätt igen. Jag har fått det genomblött flera gånger men efter torkning har dunet inte klumpat sig särskilt mycket och jag sover gott på det fortfarande. Det är varmt och mjukt, har gjort att jag sover med sommarsovsäck långt ut på hösten och tidigt på våren även i fjällen. Negativt: Om undersidan blir riktigt skitigt av, dam, smuts, fin sand och lera så är det svårt at få helt rent igen. Det verkar fastna. Inget som smutsar ner sovsäck och liknande men det ser lite tråkigt ut. Den är lite tung (den tidigare versionen med pump i packpåse) Possitivt: Varm, hållbar, enkel att packa upp och ner

03.12.2015
Olle

Ett helt fantastiskt liggunderlag. Vid kallt väder är det som att ligga på en värmedyna. Mycket bekvämt när man har lärt sig hur mycket(lite) luft man skall pumpa i. Om man låter det ligga utrullat nån timma innan man pumpar, så sparar man många pumptag. Rekommenderas!

28.07.2012
Johan

Som rubriken lyder är detta inte en bra produkt, om jag nu inte bara har stött på måndagsexemplar... Förutom priset som är för högt så har jag två anledningar. Det ena är att liggundrlaget tar alldelens för mycket tid och energi att pumpa upp och det krävs nästan hårt underlag för att göra detta, vilket man kanske inte har efter en lång dag på fjället... Den andra anledningen är att luften går ur underlaget. Jag har inte sovit en natt utan att ca hälften av luften försvunnit ur och detta utan att hål eller läckage upptäckts och detta även på flera olika downmats. Konsekvensen av det är att man inte ligger ja fryser på vintern. Jag kommer skicka tillbaka denna produkt och råda andra att lägga sina pengar på säkra kort. Det roliga är att alla i div friluftsbutiker säger att denna produkt är suverän... Hrm säger jag om det. / johan<div class='reviewHeadline pro'>Positivt:</div>Man stödjer företagen med pengar.<div class='reviewHeadline con'>Negativt:</div>Pris, komfort och funktion.


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!

ADDNATURES DATASÄKERHET
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken