Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Hilleberg Akto Röd (2018)

6 100 kr
pris exkl. frakt
Färger
Hilleberg Akto Sand
Hilleberg Akto Grön

 
PROVA I BUTIK! Eller delbetala med Klarna

 • Beställ inom 9 timmar 8 min., så skickar vi idag3
 • Den här varan finns tillgänglig i butik
 • FRI FRAKT ÖVER 299 KR
 • FRI RETURFRAKT

Rymligt, ultralätt solotält med verklig åretruntfunktion

Lätt solotält för året-runt-bruk. Fungerar utmärkt till allt från långa polarexpeditioner till vanlig fjällvandring under alla väderleksförhållanden. Tältet är rymligt för att vara ett enpersonstält och rymmer med lätthet både dig och all din utrustning. Konstruktionen med endast en tältstång är både lätt och stark. Kerlon 1200 i ytterväven och 9 mm tältstång ger låg vikt.

Akto är ett lättpackat och rymligt boendealternativ på långresan och för långa personer är Akto ett av få solotält på marknaden som ger tillräcklig plats att sträcka ut sig i.

Alla Hillebergtält levereras med yttertält, innertält, staglinor med linsträckare, stänger, markpinnar, förvaringspåsar för tält, stänger och pinnar, reservstångdel med reparationshylsa samt instruktioner.

- Ventilerande väv i huvud- och fotändar stänger snön ute, menär ändå luftgenomsläpplig.
- Staglinor, med dubbla linsträckare, monterade i dubbla linfästenpå stångkanalen på båda sidor av tältet, ger hög stabilitet.
- Stabila glasfiberstavar i yttertältets hörn ger extra höjd ochmer användbart utrymme.
- Högt uppdragen golvkant skyddar vid fuktig mark och en bred flik skyddar dragkedjan från regn.
- En stor absid ger förvaringsutrymme, så att innertältet blir helt för den boende.
- Innertältsdörren har delvis knottsäkert myggnät som går attstänga igen med innertältsväv för riktig 4-säsongsfunktion.
- Reglerbara luckor i huvud- och fotändarna av yttertältet ger god luftgenomströmning, och skyddas från regn av det utskjutande taket.
- Ficka för småprylar i innertältet.
- Sammankopplade inner- och yttertält för enkel tältresning. Bådakan också användas separat.
- Heldragen stångkanal med endast en öppning underlättar tältresning.
- Endast fyra markpinnar behövs. Sex ytterligare fästpunkter ger möjlighet att öka tältets stabilitet vid behov. Staglinor kan även fästas i ventilskyddet.
- Vattenavvisande innertältsmaterial med god luftgenomsläpplighet.
- Ventilen vid ingången är integrerad i tältöppningen och skyddas av en väl tilltagen skyddshuv.

Material:
Yttertält:

 • Tyg: Kerlon 1200; 30 Denier Ripstop Nylon
 • Behandling: Bestruket på båda sidorna med totalt tre lager 100% silikon
 • Vikt: 49 g/m²
 • Rivstyrka: Minimum 12 kg (ISO 13937-4)
 • Vattenresistans: 5 000 mm/49 kPa (ISO 811)

Golv:

 • Tyg: 70 Denier Nylon
 • Behandling: Trelagers Polyuretanskikt
 • Vikt: 90 g/m²
 • Vattenresistans: 15 000 mm/147 kPa (ISO811)

Antal personer: 1
Maxvikt: 1.7 kg
Minvikt: 1.3 kg
Säsonger: 4
Yta absider: 0,8 m²
Golvyta: 1,7 m²

Detaljer
 • Kön: Unisex
 • Aktuell i vårt sortiment: 2018
 • Produktnummer: 416918

Omdömen 4
Genomsnitt av alla omdömen
5 av 5 stjärnor
5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna
(4) (0) (0) (0) (0)
Filtrera med Sortera efter
Tobias 16.08.2017

Litar på mitt akto till 100% Har inget negativt att säga om detta tält. köpte ett rött för att det inte fanns någon annan färg vid tillfället men det visade sig vara helt rätt. Lätt att hitta tillbaka till när man går ut för att svara naturens kall mitt i natten i skog av fjällbjörk där allt ser lika dant ut. och lite roligare med färg än det konstanta grön/brun/gråa som resten av fjällvärlden. använt under stormförhållanden utan problem. något jag upptäckte är att det lilla ventilationsfönstret på innertältet är ibland inte tillräckligt för att motverka kondens som bildas under natten om det är lite kallare. har man råd kan det kanske vara värt att investera i det innertältet som är helt i myggnät, eventuellt ha någon gaslampa som primus micron eller liknande. extremt snabbt att sätta upp och packa ned, låg vikt, enkel att packa. bra storlek på absiden, jag vandrar med en 75 liters rygga och den går lätt in och lämnar utrymme för kängor och plats nog att laga mat om vädret inte är på ens sida.

Victoria 14.07.2016
Hilleberg kaan man lita på

Akto är perfekt för ensamtältaren - gott om plats för packning i absid och i fotänden (om man inte är väldigt lång). Bra sitthöjd och utmärkt att ligga i och spana ut över fjället även vid sämre väder. Med lite god vilja får man plats 2 pers om man verkligen vill slimma packningen. Har använt det i Arjeplogs-fjällen. Detta var vårt tredje Hilleberg (har lite olika för vintertältning, vandring och nu ett för turer på egen hand. Hilleberg är suveräna, om nåt går sönder fixar dom det till minimal kostnad!

mats 13.07.2016

Har nu använt tältet cirka 15 nätter i stockholmstrakten och 5 till i franska alperna. mycket nöjd, det motsvarar mina förväntningar. lättare alternativ finns, men ofta på bekostnad av sitthöjd, absid, längd, sämre vindskyddsfaktor, mer kondens, sämre regnmotstånd, vad jag har erfarit. helt klart en bra produkt, värd sitt pris.

mats 06.11.2015

jag är van fjällvandrare i stuga sedan många år, har nu skaffat ett hilleberg akto, och hittills bara tältat i stockholmstrakten några gånger. spontant omdöme är att det motsvarar förväntningarna så långt, känns som bra kvalitet, väldigt lätt att sätta upp även i kolsvart natt ute i skogen. (med bra pannlampa kan tilläggas). inkommer med nytt omdöme efter det har passerat ett par vändor i abisko och jämtland. jag beställde dock ett rött, men fick ett grönt, liten miss av personalen på hilleberg.

visades senast


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-17:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken