Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Just nu har vi inte den här produkten i lager. Om du vill få information om när den finns tillgänglig igen så kan du lämna din e-postadress.
5 945 kr
pris exkl. frakt
Färger
Hilleberg Enan Tent red

Tyvärr är produkten inte längre tillgänglig.
Vi kan skicka ett mail till dig när varan går att beställa igen.


  • Beställ inom 12 timmar 39 min., så skickar vi idag3
  • FRI FRAKT ÖVER 299 KR
  • FRI RETURFRAKT
  • Fler än 12 000 produkter från över 250 varumärken

Lätt, starkt och överraskande bekvämt enmanstält för tre säsonger

Uppdatering: Det här är 2015 års version. Denna version använder ytterväven Kerlon 600 som inte längre kan tillverkas på grund av förändrade REACH-bestämmelser. Enan tillverkade efter 2015 använder en kraftigare väv, vilket gör tältet tyngre, men också lite hållbarare. För exakta detaljer, se längre ned.

Hilleberg utgick från sin storsäljande testvinnare Akto när de skulle skapa Enan. Målsättningen var klar: ett tresäsongstält som är så lätt som möjligt, utan att tappa styrkan som de kräver för ett tält från Hilleberg. De säger själva att de hade kunnat göra Enan ännu lättare, men då hade det inte levt upp till de krav de ställer på tålighet och funktionalitet.

Hilleberg behöll Aktos konstruktion med en stång i en heldragen stångkanal, men reducerade vikten genom att använda lättare vävar i både inner- och yttertält. Väven, 10 denier Kerlon 600, är utvecklad specifikt för Enan. Stängerna är desamma som i Akto, eftersom vikten som sparas genom att minska diameter eller godstjocklek är försumbar, samtidigt som förlusten i styrka blir alldeles för stor.

Enans ventilation är, precis som i alla Yellow Label-tält, integrerad i konstruktionen. Innertältsdörren är helt i knottsäkert myggnät och huvud- och fotändarna är i starkt nät för att ge ett bra luftflöde. Blir det blåsigt och regnigt kan du rulla ner vävluckor i Kerlon 600 för att täcka yttertältets nätdelar. När luckorna inte används rullas de helt enkelt undan i de integrerade förvaringsfickorna.

Under utvecklingsperioden har Hillebergs team och produkttestare tagit med det på alla slags turer - från äventyrsresor i Sydostasien till turer i Europa och USA.

Vikt (min/max) 870 g / 1,1 kg
Takhöjd 93 cm
Yta, innertält 1,7 m²
Yta, absid 0,8 m²
Stänger 1 x 293 cm, ∅ 9 mm
Markpinnar 8 st Tri-Peg

Alla Hillebergstält levereras med yttertält, innertält, staglinor med linsträckare, stänger, markpinnar, förvaringspåsar för tält, stänger och pinnar, reservstångdel med reparationshylsa samt instruktioner.

Skillnader mellan den här versionen (2015) och den nyare (2016 och framåt)

Ytterväven i detta tält är Kerlon 600. En komponent i väven får på grund av förändrade REACH-bestämmelser inte längre användas. Utan komponenten blir väven svårarbetad för tältmakarna och den blir inte tillräckligt stark. Med omtanke om sina tältmakare och tältens kvalité har Hilleberg därför slutat med Kerlon 600 och Enan tillverkade efter 2015 använder Kerlon 1000. Den nyare versionen är därmed lite tyngre och lite tåligare.

Version 2015 > 2016
------------------ --------------- ---------------
Vikt 1.1 kg 1.2 kg
Ytterväv Kerlon 600 Kerlon 1000
Markpinnar Tri-Peg V-peg
Detaljer
  • Kön: Unisex
  • Aktuell i vårt sortiment: 2016
  • Produktnummer: 455047

Omdömen 0
visades senast


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-17:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken