Addnature testar Houdini Lana

Addnature testar Houdini Lana

Houdini Lana är något så unikt som ett skalställ i 100% vävd merinoull. Enligt Houdini själva rör det sig om ”Natural performance at its best”. Merinoull är ett av de mest populära materialen bland moderna outdoor-kläder. Skälet är att det reglerar kroppstemperaturen, är naturligt antibakteriellt och dessutom extremt bekvämt att ha på sig. Vi har testat kläderna för att se hur de presterar i praktiken.

Vår testperson - Marcel

Marcel Marfisi jobbar som Category Manager och ansvarar för en del av sortimentet som du hittar på Addnature. Tack var sitt yrke och det egna intresset följer han med i utvecklingen av nya outdoor-produkter som kommer ut. Han är även noggrann med kvaliteten på all utrustning han använder privat. Marcel ville gärna få chansen att testa Houdinis Lana Jacket and Pants eftersom kollektionen är så pass nytänkande och innovativ. Marcel är en friluftsentusiast som tillbringar varje ledig minut i naturen. När han skulle testa Lana-setet gav han sig ut på en tur med snöskorna.

Första intrycket av Houdini Lana

Jag har redan några mellanlager och mössor från Houdini och har alltid varit jätteimponerad av kvaliteten på produkterna. När jag fick plaggen var allt av den höga kvalitet som jag förväntar mig från Houdini. Allt från den klimatsmartare förpackningen till konstruktionen av själva plaggen. Både jackan och byxorna kändes väldigt robusta och välgjorda.

Efter en liten inspektion testade jag båda plaggen. Passformen var lite annorlunda och jag tror att många kan tjäna på att gå ner en storlek från sin vanliga. Det beror dock helt vilken passform man trivs i så det är viktigt att prova ordentligt. Med det sagt så tyckte jag jättemycket om passformen på båda produkterna. Rörelsefriheten var generös.

houdini-lana-jacket

Testet

Idén att använda merinoull var ny och fascinerade mig verkligen. Det lät ju helt fantastisk, så mina förväntningar var ganska höga innan jag testade. Jag provade kläderna på en 8 km lång vandring med snöskor i Tysklands Berchtesgaden-område, nära staden Bad Reichenhall. Förhållandena var idealiska: lite vind, -5 grader och djup snö, samt en 10 km lång promenad fram till leden.

Prestandan för båda plaggen var enastående. Jag har aldrig känt mig så bekväm i ett skalställ förut innan - jackan och byxorna hjälpte mig att hålla kroppstemperaturen och hade väldigt hög andningsförmåga samtidigt som det var vindtätt. De fungerade också otroligt bra med bas- och mellanlagren av merinoull, som höll fukten borta och höll mig varm och torr.

houdini-lana-pants

Slutsats

I den här prisklassen förväntar du dig såklart mycket hög kvalitet. Men om du är ute efter ett riktigt bra skalställ och inte vill kompromissa med funktion eller andningsförmåga så kommer du inte bli besviken. Ta dina kroppsmått innan du handlar och jämför med storlekstabellen så att du får rätt storlek. Om du vill byta eller ångrar ditt köp har du alltid 365 dagars öppet köp och fri returfrakt på addnature.com. Beställ gärna produkterna till butiken. Då kan du prova i lugn och ro, och vill du inte köpa produkterna så kostar det dig ingenting eftersom det alltid är fri frakt när du beställer till butiken.