BAMM 2019

BAMM 2019

Storslagen fjällmiljö, orienteringskunskaper som sätts på prov och vänskapsband som stärks.

Björkliden Arctic Mountain Marathon är en utmanande, två dagars fjällorientering med start och mål i Riksgränsen. Vi är stolta samarbetspartners och hoppas få sällskap av er under två spännande dagar på fjället.


Om BAMM

Datum: 2019-08-16 BAMM har fyra distanser att välja på: 10 km, 30 km, 50 km och 70 km. I klass 50 och 70 bär lagen om två deltagare själva med sig all nödvändig utrustning för att klara två tuffa dagar och en natt på fjället. Lagen i klass 30 får hjälp med transport av tält och sovsäck till nattlägret. Ni kan ställa upp som dam-, herr- och mixlag.

I BAMM:s nya klass 10 behöver du inte några djupare orienteringskunskaper, eftersom de tio kilometerna går längs en snitslad sträcka. I klass 10 ställer du upp individuellt, men såklart med sällskap av medlöpare. Den här klassen är bra om du vill prova på fjällöpning.

BAMM arrangeras av Björkliden Fjällby. Via länken till anmälan hittar du också all information som behövs. Koden nedan ger 25% rabatt på anmälningsavgiften!

Inför BAMM

Du kan trolla med knäna!

Det säger vår löpcoach Helena, som menar att det går alldeles utmärkt att träna inför fjällöpningen oavsett var du bor. Det gäller bara att använda det du har i din närhet för att simulera fjällmiljön.

Hennes fyra tips är:

  • Variera din träning
  • Använd det du har i ditt närområde
  • Träna på det du kommer att möta i fjällen (allt från terräng och väder till packningen du springer med)
  • Spring i backar, både uppför och utför

Addnature på sociala medier

Copyright © All rights reserved