GET CLOSER TO SKÄCKERFJÄLLEN

Sustainable touring with Haglöfs

GET CLOSER TO SKÄCKERFJÄLLEN

En oförglömlig upplevelse med högfjällskänsla över orörd kallsnö längs med Skäckerfjällens otämjda vidder

Get closer to Skäckerfjällen är ett unikt freeride-event och resultatet av ett nära samarbete mellan Addnature och Haglöfs som tar avstamp i gemensamma hållbarhetsvärderingar i kombination med en stark passion till skidåkning. Ta chansen och följ med på en oförglömlig upplevelse med högfjällskänsla över orörd kallsnö längs med Skäckerfjällens otämjda vidder samtidigt som du tar ställning och gör en insats för framtiden.

Vi kommer att auktionera ut totalt sex platser. Du kan buda på den första platsen fram till den fjärde november. När den första platsen är såld förnyas auktionen varje söndag klockan 21:00 tills alla sex platser har tilldelats vinnarna av respektive auktion. Den nionde december avslutas den sista auktionen.

Varenda krona som hamnar över det blygsamma utgångspriset på 5000 kronor skänker vi oavkortat till POW, Protect Our Winters, som kämpar för att våra barn och barnbarn ska kunna uppleva samma vackra vinterlandskap som vi i framtiden.

Vi kommer att slopa liftkorten helt och köra stenhårt på ”earn your turns.” I sällskap av rutinerade guider från ”All mtn guide” och en proffsfotograf får du tillfället att uppleva riktig turåkning i ett genuint topptursmecka i norra Jämtland. Vi kommer att upptäcka flera toppturspärlor där vi står helt ensamma och blickar ut över ett vinterlandskap med ospårad kallsnö i 360°.

Eftersom att resan äger rum mitt under alpina VM kan den som vill även passa på att följa tävlingarna på plats och ta del av folkfesten.

I takt med den kommersiella turismens framfart och en ökad exploatering av berg och fjäll så har orörd natur fått lämna plats åt liftsystem och omsorgsfullt pistade nedfarter. Med bakgrund av detta har vi på Addnature och Haglöfs satt ihop denna exklusiva och hållbara topptursupplevelse långt bortom tillrättalagda pister. Läs mer om detaljerna nedan och lägg ditt bud redan idag!

Fakta om resan

Plats: Kolåsen i Skäckerfjällen, Åre

Tid: 13 – 18 februari 2019

Transport: Nattåg från Stockholm C

Krav på egen utrustning: Lavinsändare, sond och spade. Inför resan måste du även själv se till så att du har en försäkring som täcker den här typen av aktivitet.

Detta ingår i priset

Enastående turåkning med erfarna guider i en exklusiv grupp

Professionell fotograf som dokumenterar resan

Klimatsmart resa med SJ från Stockholms central till Åre, tur och retur. Vakna utvilad i Åre med gott samvete.

Boende på Kolåsens Fjällhotell samt mat från hotellets lokala meny med råvaror i toppklass

Ett hållbart äventyr

Du behöver inte flyga över halva jordklotet för att uppleva fantastisk skidåkning. Det finns många genvägar till toppen, men att sätta fast stighudar och ta sig upp för egen maskin istället för att åka helikopter gör varje åk heligt.

Med projektet ”Get closer to Skäckerfjällen” vill vi på Addnature tillsammans med våra kompisar på Haglöfs och i samarbete med SJ visa upp vilken pärla den svenska fjällen faktiskt är. Nedan kan du läsa mer om vilka vi är och var vi kommer ifrån.

Om Haglöfs

Vi kommer från Norr. Där temperaturen håller sig under noll i flera månader och där solen håller sig under horisonten precis lika länge. Vi är uppväxta med att finna lugn på insidan av att vara utomhus, på utsidan. Wiktor Haglöf skapade en ryggsäck för över hundra år sedan. Sedan dess har ryggsäcken fyllts med kunskap och visdom från oräkneliga innovationer och en konstant strävan efter perfektion. Idag kan alla spendera mindre tid på att oroa sig över väder och istället fokusera på att njuta av det. Get closer. Get out there.

Om Addnature

Vi är klättrare, skidåkare, paddlare, cyklister, vandrare, surfare och löpare. Vi kommer från en brinnande passion för det moderna friluftslivet, en passion så stark att vi ville skapa ett företag som handlar om att gå vår egen väg och göra något som vi älskar, och dela med oss av det.

Vår första slogan blev ”We’ve got the gear – just add nature” och företaget fick sedan namnet Addnature.

Om SJ

SJ för människor närmare varandra. Varje dag reser cirka 130 000 människor med SJ och varje resa är på sitt sätt unik. Även om tåget ska från Malmö till Stockholm så är anledningarna och sammanhangen olika. Vissa ska hem, andra ska bort. Vissa ska på konferens, andra förändrar sina liv.

Oavsett resa så är du lika välkommen ombord. Vem du än är, vart du än ska.

Frågor och svar

Passar resan för både skid- och brädåkare?
Ja, den passar alldeles utmärkt för alla som kan topptura och har erfarenheter från liknande resor samt den fysik som krävs för att tura upp för ett berg.

När anländer vi till Åre?
På torsdag morgon den 14 februari vaknar vi utvilade i Åre efter att ha tagit nattåget upp från Stockholms C.

Jag utgår inte från Stockholm. Ordnar ni med resa från min hemort?
Nej tyvärr. Du behöver ta dig till Stockholm eller möta upp oss på Åre station.

Vem kan jag kontakta vid frågor?
Har du några frågor om budgivningen eller övriga frågor om resan kan du kontakta: victor.inggarde@addnature.com

Om Skäckerfjällen

Skäckerfjällen är ett vidsträckt fjällmassiv i norra Jämtland som ligger i närheten av Åre. Dess högfjällsliknande terräng i kombination med den något avsides belägna geografiska placeringen gör platsen till en riktig pärla för turåkning. Högfjällsterräng kännetecknas av ett kuperat landskap med många toppar och stora skillnader i höjdnivåer vilket bäddar för fantastisk turåkning även om det inte ligger så högt ovanför havsytan.

I Skäckerfjällen under februari månad ligger snön tyst och orörd, vilandes över landskapets mäktiga fjälltoppar och i ett tjockt lager över granarna som befolkar de djupa urskogarna. Den som tar sig ut hit belönas av ett sällsynt storslaget möte med vildmarken som är helt i en klass för sig. Det här är en chans du inte har råd att missa.

Foto: Anders Olsson

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of