Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Just nu har vi inte den här produkten i lager. Om du vill få information om när den finns tillgänglig igen så kan du lämna din e-postadress.
Mammut

Mammut PULSE Barryvox


  • Beställ inom 1 timmar 10 min., så skickar vi idag3
  • FRI FRAKT ÖVER 299 KR
  • FRI RETURFRAKT
  • Fler än 12 000 produkter från över 250 varumärken
4 695 kr
3 695 kr
Du sparar 21%
pris exkl. frakt
Tyvärr är produkten inte längre tillgänglig.
Vi kan skicka ett mail till dig när varan går att beställa igen.Mammut sätter standarden med sin välrenommerade lavinsändare!
ISPO Award Winner 2014/2015 - Basic Avalanche Gear

Pulse Barryvox är fylld med innovationer för att underlätta och snabba på letandet efter offer som begravts under en lavin. Den riktar sig till den frekventa användaren eller nybörjaren med ambitioner. Speciellt lämpar den sig för större grupper då den är specialiserad på att hantera flera sökmål.

Gillar du att kunna konfigurera din utrustning för att passa dina behov och specifika situationer är det här transceivern för dig. Du kan välja mellan två användarprofiler - avancerad och basic - samt två lägen - digital eller analog. Den gör även ett självtest vid uppstart och du har möjlighet att göra ett grupptest för att säkerställa att alla enheter inom en grupp fungerar som den ska. Det mycket robusta höljet står emot smällar och tål stryk.

Flera begravda
En av de stora fördelarna med Pulse Barryvox är det förenklade sökandet efter flera begravda. Pulse kan separera och behandla signalen från en sändare i taget. Displayen visar hur många som är begravda och på vilket avstånd de befinner sig. När den första personen är lokaliserad kan man "flagga" denna och genast börja söka efter nästa. Med denna funktion blir det lättare att dela upp arbetet så att några söker och de andra gräver. Sökfunktionen kan användas manuellt eller följa ett automatiskt program där sökmål väljs efter avstånd och överlevnadchans.

W-Link
Om flera personer med Pulse Barryvox deltar i en räddningsaktion kommunicerar deras sändare med varandra. När en person "flaggar" ett lokaliserat offer ser övriga personer detta, vilket underlättar och effektiviserar sökningen. Software- plattformen är enkel att uppdatera, konfigurera eller expandera och det finns möjlighet att göra en personlig startmeny.

3-D rörelsesensor
Sändaren har en rörelsedetektor som känner av om bäraren rör sig. Den är även så känslig att den märker av pulsslag hos en medvetslös människa. Om både den som söker och de som begravts har Pulse Barryvox kan den som söker avgöra om och vilka av de begravda som ännu är vid liv. Sändaren känner med rörelsedetektorn av när en lavin går och lagrar därefter uppgifter om bärarens aktivitetsnivå. Det är alltså möjligt att se hur de begravdas tillstånd förändras under söktiden.

Om det skulle gå ytterligare en lavin medan man söker efter begravda, känner rörelsedetektorn av detta och slår direkt över till sändning igen.

Levereras med:
- Bekväm och ergonomisk bärsele anpassad för både män och kvinnor.
- Användarhandbok (ej svensk, endast engelsk, tysk, fransk och italiensk).
- Batterier.
- Klistermärke med snabbguide/nödplan.
- Mammuts 5-åriga garanti och ett världsomspännande servicenätverk.

Specifikation:
- Typ: Digital/analog kombinationsenhet med tre antenner
- Mjukvaruversion: Firmware 4.0
- Sändningsfrekvens: 457 kHz
- Räckvidd (ungefärlig): över 60 m
- Bredd på sökområde: 50 m
- W-Link-frekvens EU: 869.8 MHz
- W-Link-frekvens USA/Can: 916-926 MHz
- Batterier: Alkaline 3 x AAA 1,5 Volt
- Batteritid: minst 200 timmar
- Godkänd enligt standard: EN 300718

Mått: 113 x 75 x 27 mm
Vikt: 210 g (inkl. batterier)

Den senaste uppdateringen till Firmware 4.0 ökar effektiviteten i finsökningsläget. Målet med uppdateringen har varit att säkerställa att användaren har funnit närmsta möjliga punkt innan sonderingen tar vid. Läs mer här och se Mammuts video nedan:

Detaljer
  • Kön: Unisex
  • Aktuell i vårt sortiment: 2016
  • Produktnummer: 452542
Omdömen 0
visades senast


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-17:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken