Addnature
Festliga priser med upp till 70 %¹ rabatt
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Tyvärr är den önskade produkten för närvarande slutsåld

MSR DragonFly Combo Brännare

ID: 346086

Om du beställer denna vara före den 17 december beräknas den att levereras före jul.

Rek. 2 632 kr
2 355 kr
- 10 %
inkl. moms, Fri frakt

Jag vill bli kontaktad när artikeln är tillgänglig.

Om varan inte dyker upp i lager igen inom 3 månader så kommer vi automatiskt radera din begäran.
30 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar

Värt att veta

MSR DragonFly Combo Brännare

Smält snö eller tillred varsamt en äkta Bearnaisesås!

MSR's flaskor är dom säkraste och bästa att använda tillsammans med köket med tryck i flaskan.

MSR Dragonfly introducerades 1998 och har sedan dess vunnit massor av designpriser. Främst är det naturligtvis den unika CoolFuel dubbelventil-tekniken som uppmärksammats, eftersom den gör att man kan göra allt på köket ; snabbt smälta snö eller varsamt tillreda en äkta Bearnaisesås.

Dragonfly har alltså två kontrollventiler, en som reglerar bränsleflödet och en annan som reglerar själva lågan. Du kan manövrera blixtsnabbt när det behövs " gå från svetslåga till stearinljuslåga på nolltid.
Men också konstruktionen i övrigt får beröm. Brännarkoppen är upphängd så att den arbetar med minimala värmeförluster till marken och omgivningen. Stödbenen gör att såväl köket som kastruller står stadigt. Ytan är generöst tilltagen för att klara gourmetkockandets lite större grytor och pannor. Och sedan fälls allt hop till ett nätt paket på ca 1 x 1 dm.

Så istället för att skaffa både ett lättmanövrerat gaskök och ett supereffektivt fotogen/bensinkök är det många som investerar i Dragonfly för att på så sätt få det bästa av båda världar. På köpet får man det flytande bränslets ekonomiska fördelar och låga vikt.

Dragonfly kan använda en rad olika bränslen: beroende på vilket munstycke du väljer:

- G-munstycket har en lite större kanal och används till akrylatbensin, ren industribensin, blyfri bensin, MSR White Gas, Coleman Fuel, Primus Power Fuel, Optimus Arctic Fuel, Shevron Blazo m.fl. och är det munstycket som sitter monterat i köket när du köper det.
- K-munstycket ingår i det set av verktyg och tillbehör som levereras med köket. Själva bränslekanalen är lite smalare är och är tänkt för fotogen, diesel, flygbensin och liknande bränslen som behöver lite längre tid på sig för att förgasas.

Vindskyddet och reflektorn i aluminiumfolie är samma som till de andra köken. Genom att vecka folien ganska nära kastrullen leder du värmen upp utefter kärlets sidor och du eldar därmed inte för kråkorna.

I förpackningen finns alltså också ett fotogenmunstycke märkt "K" (Kerosene = fotogen) och ett serviceverktyg. Dragonfly är vid leveransen utrustat med ShakerJet-munstycke för bensin märkt "G" (gaz/gasoline). Vill du använda exempelvis fotogen som ju är säkrare, och i många fall effektivare och billigare, byter du till det smalare (K) munstycket. Det smalare hålet gör att tyngre bränslen som fotogen får längre tid på sig att förgasas. Att byta munstycke är en lätt operation och allt du behöver finns med.

En första anblick

Typ
Typ
Campingkök med en brännare
Bränsle
Bränsle
Multifuel-brännare
Packmått (L x B x H)
Packmått (L x B x H)
10 x 10
Vikt
Vikt
401,00 g

På detaljnivå

Användningsområde
Vandring, Vandringscamping, Camping, Långa vandringar
Huvudinformation
Kökstyp:
Stående spis
Typ:
Campingkök med en brännare
Bränsle:
Multifuel-brännare
Lämpliga bränslen:
Tändvätska, Fotogen, Diesel
Kastrullstöd:
3
Prestanda
Brinntid II (timmar):
2,5
Brinntid III (timmar):
2,2
Brinntid (timmar):
2,1
Koktid:
3,5
Koktid II:
3,9
Koktid III:
3,5
Mått
Diameter lock:
23,00 cm
Vikt:
401,00 g
Packmått (L x B x H):
10 x 10
Storlek (L x B x H):
16 x 12,7 x 9
Inkluderar
Ingår i leveransen:
Med bränsleflaska
Aktuell i vårt sortiment
2023
Produktnummer
346086
EAN
0040818117767

Video

Kundernas åsikter

3.5
4 Andra kunders omdömen
1 Stjärna
1
2 Stjärnor
0
3 Stjärnor
0
4 Stjärnor
2
5 Stjärnor
1
Vi gör ingen separat granskning av betyg för att kontrollera att betygen som visas faktiskt kommer från konsumenter. Alla som besöker vår webbplats kan skicka in recensioner för våra produkter. Inskickandet av recensioner är inte kopplat till ett användarkonto eller liknande. Alla recensioner sorteras genom ett automatiskt ordfilter för att undvika stötande ord, rasistiska eller sexistiska recensioner och recensioner med hyperlänkar. Vi granskar också manuellt inkommande recensioner för att kontrollera motsägelser och annat externt innehåll.
Rensa alla filter
MSR DragonFly Combo Brännare
Christoph
Pålitlig kamin för alla tillfällen
Översatt från Tyska Tillbaka till originalspråk
Oavsett om den är bensin eller diesel, den här brännaren gör vad den lovar: jag har använt den i flera år och den är alltid redo när den behövs. Diesel: Uppvärmningsljudet är lite tystare, men grytorna nedan är sotsvarta. Den enda nackdelen: bullret. Detta är dock begränsat till den vanligtvis mycket korta tillagningstiden. Ta annars med dig en TRANGIA som en andra spis, som du kan sjuda långsamt på.
03.06.2023
MSR DragonFly Combo Brännare
Karsten
Verkar fantastiskt.
Översatt från Danska Tillbaka till originalspråk
Köpte min Dragonfly 1998 och jag använder den fortfarande, men har bara använt den med rengöringsbensen. Pumpen har bytts ut på grund av slitage.
29.07.2020
MSR DragonFly Combo Brännare
Thomas
Omöjligt att använda
Översatt från Franska Tillbaka till originalspråk
Mycket besviken över den här kaminen, extremt komplicerad att använda, jag lyckades aldrig få den. Det är också mycket svårt att hitta rätt bränsle eftersom den tillhandahållna dokumentationen översätts av en robot. Var noga med att ha en veckas träning i förväg om du planerar att ta det för dina expeditioner
03.05.2019