Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Optimus

Optimus Nova+


  • Beställ inom 6 timmar 4 min., så skickar vi på måndag3
  • Den här varan finns tillgänglig i butik
  • FRI FRAKT ÖVER 299 KR
  • FRI RETURFRAKT
1 900 kr
1 615 kr
Du sparar 15%
pris exkl. frakt
 

PROVA I BUTIK! Eller delbetala med Klarna


Optimus Nova+ är precis vad namnet antyder, ett kök med samma prestanda som testvinnaren Optimus Nova plus lite till.
Optimus Nova+ har en beprövad patenterad brännare med inbyggd rensnål som drivs med magnetkraft. Det har dessutom utrustats med den patentsökta Powerline™-ventilen som använder bränsleslangen som en förlängning till brännarens reglage. Detta gör det möjligt att reglera lågan på ett säkert avstånd från brännaren genom att vrida på det gröna reglaget vid anslutningen till pumpen. En perfekt lösning när man skall reglera ett vindskyddat kök med vantar. Det är också säkrare eftersom reglering av effekten sker på säkert avstånd från lågorna. Så oavsett de yttre omständigheterna kommer Optimus Nova+ att kunna laga måltider som får dig att känna dig som hemma där ute.

Beskrivning:
POWERLINE™-ventilen ger exakt reglering av lågan på ett säkert avstånd från brännaren genom att bränlseslangen vrids. En perfekt lösning för ett vindskyddat kök.
UNIK BRÄNNARTEKNIK ger snabb förvärmning och förbränning av alla bränslen på samma munstycke.
STABILA KOKKÄRLSSTÖD med dubbar ger ett stadigt kök även för stora kärl. Turbinformen minimerar packvolymen.
SLÄLVDRÄNERANDE FLIP™-STOP PUMP gör det lätt att stänga av köket och samtidigt släppa ut allt tryck ur flaskan utan bränslespill.
INBYGGD RENSNÅL som drivs med magnetkraft gör att munstycket kan rensas även när köket är i drift. Minimerar risk för oönskade driftstopp och ger enkel användning.

Teknisk beskrivning:
Effekt: 2850 W
Vikt: 425 g
Mått packad: 86x67x125 mm
Koktid: ca 3,5 min / L vatten
Bränslen: Optimus ARCTIC FUEL, fotogen, kemiskt ren bensin, fotogen, diesel.

Levereras med:
- Brännare
- Pump
- Verktyg
- Vindskydd
- Packväska
- Bruksanvisning

Bränsleflaska köps separat, se rekommenderade produkter nedan.

Detaljer
  • Kön: Unisex
  • Aktuell i vårt sortiment: 2017
  • Produktnummer: 430486
Omdömen 2
Genomsnitt av alla omdömen
3.5 av 5 stjärnor
5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna
(1) (0) (0) (1) (0)
Filtrera med Sortera efter
Tomas Helleberg 07.10.2011
Bra kök, om man vet hur det ska hanteras!

Jag har använt detta kök under ett turer på sammanlagt ca 20 nätter i tält vintertid. Jag är jättenöjd! Har aldrig varit några problem, utan är en pålitlig kompanion när det gäller. Möjlighet att reglera lågan ner till minsta sjudning är sjukt bra! Många andra MF-kök är på eller av. Tips till användare är dock: Använd alkylatbensin eller kemiskt ren bensin (lättare att förvärma än fotogen m.m), Pumpa inte för mycket(30-40 gånger är nog), stäng av genom att tippa flaskan (innan du vrider av något annat), tänd med tändstål (funkar alltid, räcker länge), köp reservdelskit. Var försiktig när du justerar lågan. Tidigare har optimus haft en period med problem med packningar av fel typ pga felleverans från sina leverantörer, detta problem finns inte längre kvar.<div class='reviewHeadline pro'>Positivt:</div>Pålitlig design, bra reglering av lågan, metallpump.<div class='reviewHeadline con'>Negativt:</div>Reglering på slangen kan vara lite vingligt, dock bra med gryta på!

Aki 26.11.2006
Märkliga lösningar..

Har använt köket med fotogen och mina erfarenheter är: Pumpen är placerad med fördel för den vänsterhänte. För den högerhänte kan pumpmomentet upplevas som både klumpigt och okontrollerat med risk för att pumpstången böjs som följd. Bränsleflaskan saknar luftventil. Luftrycket lättas efter användning genom genom att flaskan vänds till OFF läget. Lufttrycket lättas, genom då den heta brännaren, med en kraftig rökutveckling som följd. Om man låter köket svalna ca en halv timme blir inte rökutvecklingen lika kraftig men ett visst läckage från brännaren är ofrånkomligt. Annars är den som vill laga mat i absiden hänvisad att göra det utomhus.<div class='reviewHeadline con'>Negativt:</div>Pumpens placering, avsaknaden av luftventil.

visades senast


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-17:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken