Nätbutiken för cyklar
Lämna vardagen bakom dig | Återupptäck dig själv på nya stigar
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
20,000 Produkter 400 Märken

Kajaker & Kanoter

2 Produkter
Filter
Återställ

Märke

Färger

  • orange
  • röd
  • svart

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Rekommenderade produkter Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Kajaker och kanoter som älskar det nära äventyret
Från lugna fjällsjöar till vilda forsar - var du än ser ditt äventyr någonstans kommer en hopvikbar eller uppblåsbar kanot eller kajak göra det lite tillgängligare. När du väljer båt behöver du fundera över i vilka typer av vatten du vill paddla i, hur länge du ska vara borta, hur många ni är och hur mycket packning som ska med. Vi har familjekanoter och enmanskajaker - för korta fisketurer, touring och helgbravader.
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Rekommenderade produkter Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
nortik navigator Kayak röd/svart röd/svart
nortik
navigator Kayak röd/svart
31 495 kr
Fri frakt
nortik navigator Kayak röd/svart
nortik CityRaft Boat orange/svart orange/svart
nortik
CityRaft Boat orange/svart
7 395 kr
Fri frakt
nortik CityRaft Boat orange/svart

Vilken havskajak är rätt för dig?

En kajak är en stor och relativt kostsam investering och man vill göra rätt val. Olika kajaker är lämpade för olika typer av vatten samt aktiviteter. En havskajak är byggd för långa turer på svårare och kraftigare vatten. Den är utformad på så sätt att den ska klara av större vågor och har vanligtvis ett större utrymme för packning. Inlandskajaker är kortare än havskajaker och kölen är inte lika kraftig. Denna typ av kajak funkar fint när man ska ge sig ut på lugnare vatten som insjöar och åar. Inlandskajaken är på grund av sin storlek mycket lätt att manövrera och passar därmed oerfarna paddlare. Letar man efter en kajak att ha på sitt sommarställe kan man köpa en fritidskajak. En sådan kajak är bred och kort och mycket stabil på vattnet. Den är designad för att vara skön att sitta i och enkel att styra. Det finns fritidskajaker som har utrymme för packning om man exempelvis planerar att ta sig till närliggande kobbar och skär i skärgården. Är man en stor familj eller vill ut och paddla med en vän kan man införskaffa en dubbelkajak, en kajak med två sittplatser. Ungdomar kan använda sig av speciella juniorkajaker när de börjar paddla eller så kan man lära ut paddlingsteknik genom att samsas i en dubbelkajak.

Kajak online

Viktiga kajakegenskaper

Förutom typ av kajak finns det andra egenskaper som man bör ha i åtanke innan man bestämmer sig för en viss kajak. Ska man göra rätt val bör man tänka på vikt, volym, längd, stabilitet och hur stor erfarenhet man som köpare har av paddling. En lätt kajak kan kännas som det naturliga valet men det är främst i tävlingar man vill att kajaken ska vara så lätt som möjligt. Ska man mest använda sin kajak på fritiden spelar inte vikten speciellt stor roll. Volymen har stor påverkan på stabiliteten och hur den känns att manövrera. Den ska vara stor nog att rymma packning och förare men inte mer än så. För att kajaken ska upplevas som stabil bör den alltså inte vara för stor, för lätt eller för lång. Är man erfaren kan man hantera större, längre och lättare kajaker men det är inte att rekommendera för nybörjaren. Har man kunskap och erfarenhet av att manövrera kajaker som är lämpade för tävling kan man paddla de flesta kajaker utan problem. Det är nybörjare som ska se till att fokusera på en stabil och lite mer långsam kajak. Det gäller att vara realistisk och välja kajak utefter den erfarenhet man besitter, annars slutar det med att man köper en alldeles för svårmanövrerad kajak som man aldrig klarar av att hålla ovanför vattenytan. Prijon och Point 65 är två av många kajaktillverkare som finns representerade hos oss på Addnature.

Material hos våra havskajaker:

  • Glasfiber
  • Glasfiber ger en lätt och styv kajak som är lätt att underhålla. Perfekt för den erfarne paddlaren som vill vara ett med vattnet.

  • Polyetylen
  • Ett speciellt platsmaterial som är vanligt hos tillverkaren Venture. Kajaken gjuts i ett stycke och är enkel att manövrera men lite mindre stabil än en traditionell plastkajak.

  • ABS plast
  • Ett material som är tjugo procent lättare än klassiska plastkajaker, mycket bra för tävlingssyften. Slitstark och jämn finish som är lik kajaker gjorda av glasfiber.