Addnature
Spara upp till 60 %1 på säsongsrean
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Kajaker och kanoter som älskar det nära äventyret
Från lugna fjällsjöar till vilda forsar - var du än ser ditt äventyr någonstans kommer en hopvikbar eller uppblåsbar kanot eller kajak göra det lite tillgängligare. När du väljer båt behöver du fundera över i vilka typer av vatten du vill paddla i, hur länge du ska vara borta, hur många ni är och hur mycket packning som ska med. Vi har familjekanoter och enmanskajaker - för korta fisketurer, touring och helgbravader.

Kajaker & Kanoter

6 Produkter
Filter
Återställ

Färger

 • gul
 • orange
 • röd
 • svart
 • oliv

Pris

kr
till
kr

Kundbetyg

 • 1
 • 2
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
nortik TrekRaft Båt båt oliv
nortik TrekRaft Båt båt oliv oliv
nortik
TrekRaft Båt båt oliv
Rek. 7 549,2 kr 6 795 kr
Fri frakt
SALE DEAL
nortik TrekRaft Båt båt med däck orange/svart
nortik TrekRaft Båt båt med däck orange/svart orange/svart
nortik
TrekRaft Båt båt med däck orange/svart
Rek. 9 709,2 kr 8 745 kr
Fri frakt
SALE DEAL
nortik CityRaft Boat orange/svart
nortik CityRaft Boat orange/svart orange/svart
nortik
CityRaft Boat orange/svart
Rek. 7 549,2 kr 5 855 kr
Fri frakt
- 22 %
SALE DEAL
nortik navigator Kayak röd/svart
nortik navigator Kayak röd/svart röd/svart
nortik
navigator Kayak röd/svart
Rek. 38 869,2 kr 28 875 kr
Fri frakt
- 26 %
SALE DEAL
nortik Duo Expedition PackRaft Boat orange/svart
nortik Duo Expedition PackRaft Boat orange/svart orange/svart
nortik
Duo Expedition PackRaft Boat orange/svart
Rek. 10 789,2 kr 9 725 kr
Fri frakt
SALE DEAL
nortik TrekRaft Expedition Boat med däck svart/gul
nortik TrekRaft Expedition Boat med däck svart/gul svart/gul
nortik
TrekRaft Expedition Boat med däck svart/gul
Rek. 10 789,2 kr 9 725 kr
Fri frakt
SALE DEAL

Vilken havskajak är rätt för dig?

En kajak är en stor och relativt kostsam investering och man vill göra rätt val. Olika kajaker är lämpade för olika typer av vatten samt aktiviteter. En havskajak är byggd för långa turer på svårare och kraftigare vatten. Den är utformad på så sätt att den ska klara av större vågor och har vanligtvis ett större utrymme för packning. Inlandskajaker är kortare än havskajaker och kölen är inte lika kraftig. Denna typ av kajak funkar fint när man ska ge sig ut på lugnare vatten som insjöar och åar. Inlandskajaken är på grund av sin storlek mycket lätt att manövrera och passar därmed oerfarna paddlare. Letar man efter en kajak att ha på sitt sommarställe kan man köpa en fritidskajak. En sådan kajak är bred och kort och mycket stabil på vattnet. Den är designad för att vara skön att sitta i och enkel att styra. Det finns fritidskajaker som har utrymme för packning om man exempelvis planerar att ta sig till närliggande kobbar och skär i skärgården. Är man en stor familj eller vill ut och paddla med en vän kan man införskaffa en dubbelkajak, en kajak med två sittplatser. Ungdomar kan använda sig av speciella juniorkajaker när de börjar paddla eller så kan man lära ut paddlingsteknik genom att samsas i en dubbelkajak.

Kajak online

Viktiga kajakegenskaper

Förutom typ av kajak finns det andra egenskaper som man bör ha i åtanke innan man bestämmer sig för en viss kajak. Ska man göra rätt val bör man tänka på vikt, volym, längd, stabilitet och hur stor erfarenhet man som köpare har av paddling. En lätt kajak kan kännas som det naturliga valet men det är främst i tävlingar man vill att kajaken ska vara så lätt som möjligt. Ska man mest använda sin kajak på fritiden spelar inte vikten speciellt stor roll. Volymen har stor påverkan på stabiliteten och hur den känns att manövrera. Den ska vara stor nog att rymma packning och förare men inte mer än så. För att kajaken ska upplevas som stabil bör den alltså inte vara för stor, för lätt eller för lång. Är man erfaren kan man hantera större, längre och lättare kajaker men det är inte att rekommendera för nybörjaren. Har man kunskap och erfarenhet av att manövrera kajaker som är lämpade för tävling kan man paddla de flesta kajaker utan problem. Det är nybörjare som ska se till att fokusera på en stabil och lite mer långsam kajak. Det gäller att vara realistisk och välja kajak utefter den erfarenhet man besitter, annars slutar det med att man köper en alldeles för svårmanövrerad kajak som man aldrig klarar av att hålla ovanför vattenytan. Prijon och Point 65 är två av många kajaktillverkare som finns representerade hos oss på Addnature.

Material hos våra havskajaker:

 • Glasfiber
 • Glasfiber ger en lätt och styv kajak som är lätt att underhålla. Perfekt för den erfarne paddlaren som vill vara ett med vattnet.

 • Polyetylen
 • Ett speciellt platsmaterial som är vanligt hos tillverkaren Venture. Kajaken gjuts i ett stycke och är enkel att manövrera men lite mindre stabil än en traditionell plastkajak.

 • ABS plast
 • Ett material som är tjugo procent lättare än klassiska plastkajaker, mycket bra för tävlingssyften. Slitstark och jämn finish som är lik kajaker gjorda av glasfiber.