Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

SOMMAR-REA Fynda allt för din favoritaktivitet! | Spara upp till 70%

Företagskund

Icebug
Icebug Oribi rb9x Shoes
”Den lättaste och bekvämaste trailrunningskon jag någonsin burit”
Melanie | marknadsföring
Till produktenIcebug

Månadens produkt

Icebug Oribi rb9x Shoes

TILL PRODUKTEN

Grymt grepp i tuff terräng – Icebug Oribi RB9X

Swimruns uthållighetsprövningar, äventyret med multidisciplin och när den vackra iscensättningen kommer in i mixen får du en fantastisk tävling. För Melanie, som jobbar med marknadsföringen och kampanjer på hemsidan, är det här en vinnande kombination. Efter att ha varit ett stort fan av flerdagarsturer började hon förra året springa och deltog samma höst i sin första Swimruntävling. Förutom den nyfunna idrottskärleken ägnar hon sig åt yoga och vandring.

Innan min första Swimruntävling, 15 kilometer sprint, hade jag ingen större erfarenhet av Swimrun. Jag har däremot upplevt flerdagarsturer i bland annat Norge, Alperna, Patagonien och Nya Zeeland. Och har då insett att den bästa semestern består av mig och naturen, men också i vardagen utgör löpningen den perfekta balansen. I år har jag flera tävlingar inbokade, i både löpning och Swimrun. Testet av Icebugs Oribi rb9x passade perfekt i min träning inför säsongen.

Första intrycket

Förra året köpte jag Icebugs Acceleritas, för swimrunning, som jag verkligen uppskattade för den låga vikten och bra passformen. Därför hade jag höga förväntningar på de nya skorna och Oribi levde upp till dem med detsamma. De är mycket lätta och passformen är verkligen grym. Det bästa med skorna är den speciella snörningen som gör dem enkla att snöra på och ta av. Trots den låga vikten får du känslan av en stabil sko, tack vare den tunna meshen som sitter tajt runt foten. I mina vardagsskor har jag vanligtvis storlek 40.5, men som vanligt med löparskor är det bra att välja en storlek större och därför passar 41.5 perfekt. Hantverket är otroligt bra, jag ser ingen limning och sömmarna är välarbetade.


Det praktiska testet

Jag testade skorna under en månads tid, ungefär två gånger i veckan över en distans på 8-12 kilometer per pass. Vårvädret varierade så de användes i sol och regn, från 5 till 20° C. Jag sprang mest i skogen och på skogsstigar men också på steniga vandringsstigar och över ängar. I den regniga och fuktiga våren var marken ofta lerig och rötterna hala. Jag bar dem också under shoppingrundor och till yogan, eftersom den snygga färgen passar i en sportig vardagsstil.


I skorna hade jag speciella löparstrumpor. För mig var den strumpliknande konstruktionen och tunna plösen ovan. Först snörade jag dem hela vägen upp eftersom plösen kändes obekväm. Men efter att jag lämnade det första hålet fritt satt skon perfekt och plösen störde inte längre. Eftersom den är så tunn trycker den inte mot vristen eller insidan. Den fungerar inte perfekt på asfalt, utan är helt klart en terrängsko. Därför var underlaget i skogen skönare än ute på vägen. Icebug är känt för de halktåliga sulorna och jag kan bara hålla med, de greppar riktigt bra på den fuktiga marken.

Slutsats:

Jag har aldrig tidigare burit en så lätt trailrunningsko och trots den låga vikten var den otroligt bekväm, helt utan begränsningar. I jämförelse med Acceleritas har Oribi RB9X bättre dämpning och jag tycker den är mycket skönare. Jag skulle rekommendera den till ambitiösa löpare med normala eller smala fötter.


Icebug– Säkert grepp och fri i sinnet.

Sedan starten år 2000 har den grundläggande idén varit att ett par Icebugs ska öka möjligheten till utomhusaktiviteter. Skorna ger obegränsad rörelsefrihet och självförtroende i stegen, speciellt när förhållanden är tuffa – under vintern på asfalt, i obanad bergsterräng och på hala klipphällar.

TILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!

ADDNATURES DATASÄKERHET
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken