Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Företagskund

Haglöfs
Essens Mimic Hood
”En allsidig jacka som presterar både i vildmarken och till vardags.”
Katja
TILL PRODUKTEN

Månadens produkt

Haglöfs Essens Mimic

TILL PRODUKTEN

Haglöfs Essens Mimic – En praktisk allround-jacka för tuffa vandringar och vardagsäventyr

När löven skiftar färg vid den här tiden på året är det många som saknar sommaren och drömmer sig bort till varmare breddgrader. Vi på Addnature vill uppmuntra dig att omfamna hösten i år och njuta av naturens färgsprakande friskhet genom att välja rätt kläder så att du slipper frysa trots att det är lite ruggigt ute. Vår testperson, Katja Seitz har verkligen satt månadens produkt på prov då hon har gett sig ut på långa dagsturer i de tyska alperna och låtit jackan utstå det växlande klimat som kan råda i bergen.

Katja är en passionerad vandrare som arbetar med varierande arbetsuppgifter inom e-handel på internetstores i Tyskland. När hon inte jobbar eller pluggar så vistas hon gärna utomhus och vandrar tillsammans med sin hund. Med månadens produkt har hon vandrat i skogen och över de mäktiga vidderna i tyska Grünten där alptopparna sträcker sig mot himlen. Haglöfs Essens Mimic har varit en trogen tjänare under hela testperioden. I den här artikeln får vi ta del av Katjas åsikter och upplevelser av produkten.


Första intrycket

När jag satte på mig jackan för första gången kändes den väldigt mjuk och följsam i materialet. Den hade en flexibel känsla och stramade inte åt någonstans oavsett hur jag rörde mig. Jag noterade även den snygga designen och färgkombinationen på tyget. Det gör ju att den inte bara fungerar på vandringsturer utan faktiskt går att använda till vardags också. För mig är det praktiskt att ha kläder som fungerar för lite sportigare aktiviteter ute i naturen men också i stan. Hittills var jag nöjd med jackan med det stora testet den fick genomgå var då jag gick på dagsturer med plötsliga väderomslag.


Det praktiska testet

Jag har använt jackan regelbundet under en tidsperiod från mars ända fram till september vilket blir totalt sju månader. Vädret har varierat och det har varit temperaturer runt 10°C – 20°C. Min upplevelse är att det här är en jacka som funkar till det mesta. Den går att anpassa till val av aktivitet och väder beroende på hur man kombinerar med olika under- och mellanlager.

På sommaren är den bra att ha som extraplagg om det börjar blåsa eller småregna och på hösten är den ett givet val som huvudplagg. Jag haft den i beredskap som förstärkningsplagg på alla mina vandringsturer vilket har fungerat perfekt tack vare att den tar så lite plats i väskan. Den passar dessutom att ha med i väskan på väg till jobbet för de där dagarna med växlande väder då det kan vara svårt att veta direkt på morgonen hur vädret kommer att utveckla sig under dagen.

En annan stor fördel är att den håller mig varm även när det regnar och så torkar den snabbt. Jag skulle säga att det här är en jacka du kan använda varje dag och som funkar till många olika aktiviteter till exempel i skolan, på jobbet och när jag vandrar eller rastar hunden. Den håller mig varm när det blåser kallt och är riktigt skön att ha på sig på vandringsturer. Dessutom har den generöst med rörelsefrihet vilket passar mig som hundägare om jag vill stanna och kasta lite pinnar eller bollar. Stretchmaterialet i ryggen tar bort den där tighta känslan över bröstryggen som andra jackor kan ha.


Slutsats:

Jackan har hållit mig varm under mina vandringar och materialet har en smart ytbehandling som får vattnet att rinna av och tar även med sig smutsen på vägen. Väldigt praktiskt när jag är ute och vandrar och inte har möjlighet att tvätta. Det är också en användbar egenskap i vardagen då jag upplever att jackan behåller sin fina lyster längre mellan tvättarna än andra jackor utan ytbehandling. Jag kan rekommendera Haglöfs Essens Mimic varmt till alla som letar efter en allsidig jacka som presterar både i vildmarken och till vardags. Jag är supernöjd med den och kommer absolut att använda den på mina framtida vandringsturer.


Haglöfs – Funktionella plagg för en aktiv livsstil

Haglöfs är nordens största outdoormärke. Alla produkter tas fram med ledordet funktionalitet i fokus. Det betyder att de håller för stora påfrestningar i krävande miljöer. Kläderna passar även för hobbyutövaren som vill ha något som passar både för dagsturer och hämtning på förskolan. När du köper kläder från Haglöfs hos oss på Addnature, investerar du i plagg av hög kvalitet som är gjorda för att hålla.


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!

ADDNATURES DATASÄKERHET
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken