Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Företagskund

Salomon
Outpath Pro GTX
”Bra stabilitet och stöd för helgvandringar i teknisk terräng”
Svante, Product Content Manager
TILL PRODUKTENSalomon Outpath Pro GTX

Månadens produkt

Salomon Outpath Pro GTX

TILL PRODUKTEN

För speedhiking, svampplockning och cykelpendling - Outpath Pro GTX

Känslan av tomhet. Att göra någonting så länge och intensivt att när du stannar, har du inte energin att börja igen. Det tar dig till ett mentalt tillstånd där du är i full kontakt med dina känslor, avskalad från alla krav från samhället. Så beskriver Svante sin kärlek till ultralöpningen, en aktivitet som tagit honom ut i terrängen under sju års tid. På Addnature koordinerar Svante teamet för Product Content Management. Det innebär planering av säsongens produktprojekt och resurser samt att se till att teamet har alla förutsättningar för att kunna göra jobbet så effektivt och roligt som möjligt. Och det finns nog ingen på kontoret som inte gått till vårt eget campinglexikon för råd om tält, friluftskök eller hållbarhetsfrågor.

Jag föredrar att springa flera dagar i sträck och ta med den lättaste packningen så jag kan sova i skogen och fortsätta springa nästa dag. Det är också i skogen som månadens produkt hör hemma. Salomons Outpath Pro GTX är en mångsidig sko skapad för att skydda fötterna i den snåriga terrängen.


Första intrycket

Skorna håller en hög kvalitet. Men det är med den där typiska plastiga känslan från Salomon och jag har svårt för den starka färgen. Den smala öppningen och snörningen gör det alldeles för komplicerat att sätta på sig skon. Har du en högre sittande vrist kanske du vill överväga en sko med mer rymd. Men väl i skon sitter foten bekvämt. Jag hittar tyvärr ingen miljöinformation om produkten. Salomon framstår inte som ett märke som bryr sig så mycket om miljön, och om de gör det så är de dåliga på att kommunicera det.

Det praktiska testet

Jag testade skorna i Tyresta Nationalpark och naturreservaten Grimsta och Kyrkhamn, där jag gick långa promenader och plockade svamp. Jag cyklade också Stockholm-Järna tur och retur i hårt väder. Vandringen gick genom alla väder mellan strålande sol och riktigt blött regn, med temperaturer mellan 5-15ᵒC. Skorna ger bra stabilitet och stöd för promenader och helgvandringar i teknisk terräng. Men de ger inte nog med stöd för packning över 10 kilo på ryggen. Jag gillar greppet och den låga vikten på skorna.


Slutsats

Jag skulle själv använda skorna för speedhiking och rekommenderar dem för cykelpendlare under den kallare delen av året. Jag skulle också rekommendera dem för hundägare och personer som är frekventa ledvandrare utan packning. De är lätta, vattentäta och ger lätt stöd i teknisk och hal terräng.


Salomon – Time To Play

Salomon grundades år 1947 i hjärtat av franska alperna. De har ett stort och brett fokus på skor, kläder och utrustning för terräng- och asfaltslöpning, cykling, vandring och skidåkning. För din lekplats och ditt sätt att ta dig fram i naturen.

TILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!

ADDNATURES DATASÄKERHET
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken