Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Välj lätt den perfekta presenten med julklappsguiden - Vi gör det enkelt att hitta de perfekta klapparna!

Företagskund

Silva Trail Speed 3XT
Headlamp
„Jag älskar löparglädjen som jag kände med lampan“
Emil, butiksbiträde
TILL PRODUKTENSilva

Månadens produkt

Silva Trail Speed 3XT

TILL PRODUKTEN

Tävlingsredo lampa med starkt ljus och lång batteritid

Att springa i vintermörkret och se skogen i nytt ljus är en fängslande upplevelse. En av de viktigaste prylarna för mörkerlöpning är pannlampan. Både för dig som vill ha extra ljus i elljusspåret och för dig som vågar dig utanför stigen. Befinner du dig i Nackareservatet utanför Stockholm är det inte ovanligt att se Emil som en ljuspunkt i terrängen. Emil jobbar i vår butik på Birger Jarlsgatan och guidar våra gäster i sortimentet samt ser till att de får med sig rätt kläder och prylar för sitt ändamål. Han började som många andra springa på asfalt, men för några år sedan kom han på att det är härligare, för både kropp och själ, att hasa runt i vår vackra skog. Den mentala utmaningen drar honom till löpningen. Att pusha sig till den där extra milen, den sista intervallen eller upp för den där långa backen samtidigt som man måste behålla fokus för att kunna navigera sig snabbt fram i kuperad terräng. Att använda mörkret för löpningen gör det möjligt att anpassa träningen efter jobbet, någonting som också Emil uppskattar.

Eftersom jag jobbar i butik innebär det sena timmar och det är inte alltid jag är supersugen på att springa när jag stått upp i nio timmar. Så om jag vill få in traillöpning i mitt liv så måste jag springa innan jobbet, och om jag vill springa på det sätt jag gillar måste jag vakna tidigt. Under vinterhalvåret betyder det att jag ofta springer med pannlampa, därför blev jag riktigt taggad när jag blev ombedd att testa Silva Trail Speed 3XT.


Det praktiska testet

För att testa lampan sprang jag i Stockholms trailmecka, Nackareservatet. Eftersom att jag testade lampan i ett snötäckt februari så var det minusgrader de flesta passen. Minus tre grader som mest, minus sju grader som lägst. Det längsta passet då lampan var i gång hela tiden var två timmar. Jag älskar löparglädjen som jag kände med lampan. På maxläget 800 lumen är den otroligt kul att springa med, den fullständigt blåser ut starkt, klart ljus. Sanningen är att även om jag älskar lampan på 800 lumen, så är midläget på 400 lumen tillräckligt för att hålla ett snabbt tempo. I midläget blir lampan mer energisnål och batteritiden fördubblas utan att förlora ljuskvaliteten, perfekt för ett utdraget nattpass eller längre nattävling. För allting under två timmar är maxläget en fröjd. Ljusstrålarna är heltäckande, och det gjorde det väldigt lätt att sätta fötterna rätt samt läsa terrängen framför mig. Trail Speed 3XT har två lampor. En av lamporna är en spot riktad framåt och den andra är en vidare som ger en ljuskrans kring fötterna. Det går även att justera riktningen på lamporna genom att vinkla lampan upp eller ner; vinklar du den uppåt får du en längre stråle och riktas den nedåt får du en vidare. Jag tyckte det fungerade bra men jag kände sällan behov av att justera riktningen eftersom att täckningen är så bra på lampan. Vikten på själva lampan utan batteriet är minimal, bara 90 gram, och tillsammans med det breda pannbandet sitter den väldigt bekvämt på huvudet. Batteriet adderar ytterligare 157 gram. På det stora hela är det inte mycket och jag ska inte klaga på vikten, för mig inte ett stort problem - lampan sitter bekvämt med batteriet i nacken. Men när jag använde förlängningskabeln och pillade in batteriet i västen eller ryggsäcken blev upplevelsen märkbart bättre och jag märkte knappt att jag hade den på huvudet. Laddaren är en usb-sladd. Jag hade önskat att den gick att koppla in direkt i ett vägguttag, inte mycket att klaga på men en förbättringspunkt.

TILL PRODUKTEN

Slutsats

Det var riktigt roligt att testa lampan. Den låga vikten, täckningen och ljuskvaliteten är de största fördelarna. Jag skulle rekommendera den här lampan till alla som behöver en tävlingsredo lampa med starkt ljus och lång batteritid. Men även till alla som inte vill att löparglädjen ska försvinna tillsammans med solen och värmen, med en Silva Trail Speed 3XT och ett par Icebugs kommer du kunna känna den hela vintern.


Silva – Create Your Own

Med den första vätskefyllda kompassen föddes Silva Sweden. Kompassen satte den globala standarden för navigation och sedan dess har Silva fortsatt skapa trendsättande produkter som pannlampor, kikare och andra instrument för friluftsaktiviteter, sport och professionella användare.

TILL MÄRKETTILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!

ADDNATURES DATASÄKERHET
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken