Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Vandringskängor & skor | Reducerade priser för höstens vandringar

Företagskund

BLACK DIAMOND
klättersko BLACK DIAMOND MOMENTUM
"Black Diamond Momentum är helt grym!"
Marcel, Category Manager
TILL PRODUKTENBLACK DIAMOND

MÅNADENS PRODUKT

BLACK DIAMOND MOMENTUM

TILL PRODUKTEN

BLACK DIAMOND MOMENTUM – En klättersko att bli kär i

Första intrycket: Utseende och känsla

Vi på Addnature älskar att klättra oavsett om det innebär att ta sig an en klippvägg utomhus eller klättra en led på det lokala klättergymet. Det är få sporter som erbjuder en så unik kombination av adrenalin, träning och tillfredsställning av att klara nya utmaningar. Obekväma klätterskor är något som alla klättrare, speciellt nybörjare, har erfarit.

Därför välkomnar vi varmt en skomodell med fokus på komfort. Månadens testare Marcel erbjöd sig att ta reda på om skon håller vad den lovar. Marcel har älskat berg sen han var liten då han började odla sitt stora intresse; klättring.

Eftersom att jag har spenderat mycket tid på bouldering-gym den senaste tiden så kom Black Diamond Momentum verkligen väl till användning. Jag har aldrig testat en klättersko med kardborreband tidigare. Detta visade sig vara särskilt praktiskt under bouldering-sessioner eftersom att det går snabbt att ta av och på den i samband med vilopauser. Jag var även imponerad av den luftiga texturen i tyget på ovansidan till skillnad från en lädersko som lätt kan bli för varm. Så långt var mitt intryck av skorna bra. Frågan som kvarstod: Skulle Momentum erbjuda fötterna tillräckligt med stöd? Jag blev exalterad som ett litet barn när jag såg den svarta skokartongen med Black Diamond-loggan ligga på mitt skrivbord. Jag älskar att testa nya produkter, speciellt väldesignade produkter som Momentum.

Skorna har en enkel design men är allt annat än tråkiga. Det blå spännet ger en snygg kontrast mot mönstret på tyget som har en dekorativ, vävd struktur. Men hur var då den faktiska känslan på foten då? Jag var såld så fort jag satte skorna på fötterna. Så det är såhär bekväm en klättersko kan vara, tänkte jag. Momentum har en tjock, platt sula vilket gör den mycket skönare än aggressivare skor med välvd sula. Den stabila strukturen vid tå- och hälområdet gav mig intrycket av att de hade förstärkt stödet och styvheten på sidorna av skon för extra stabilitet. Min personliga favoritegenskap med skon var definitivt att ovandelen i tyg. Den kändes bekväm mot foten och hade en elastisk och luftig känsla.


Det praktiska testet: Mot klätterväggen!

Nu kom den roligaste delen av testet. Under varje helg i sex veckor lät jag skon visa vad den gick för i samband med bouldering och ledklättring inomhus. Det som slog mig från allra första början var hur oerhört bekväm skon var. Jag har aldrig upplevt något liknande i jämförelse med mina tidigare, ofta hårda och välvda klätterskor.

Trots den höga komforten erbjuder momentum överraskande mycket support. Passformen ger känslan av ett fast grepp om foten och gör att den sitter stadigt samtidigt som det finns tillräckligt med nära känsla för att känna sig fram bland olika fotgrepp. En bidragande orsak till känslan i skorna är det mjuka mittpartiet på sulan.

Ovandelen i tyg är definitivt pricken över i. Materialet erbjuder den perfekta kombinationen av elasticitet och komfort, och ger extremt god andningsförmåga. Den som provar kommer snabbt upptäcka fördelarna av en tygsko – speciellt under varma sommardagar. En annan stor fördel med en klättersko i tyg är att den inte luktar lika illa som en lädersko. Andra klätterskor börjar ofta lukta redan efter ett par pass, medan Momentum förblev helt luktfri trots intensivt användande. Ytterligare en positiv detalj är att kritan färgade av sig på materialet vilket gav skorna en cool, patinerad look.

MER FRÅN BLACK DIAMOND

Slutsats: Vilken sko!

Kort sagt: Black Diamond Momentum är en helt grym sko! Letar du efter den perfekta klätterskon för lite avslappnande bouldering en söndag med polarna så har du hittat rätt. Jag har aldrig upplevt en sko som har både hög komfort och god prestanda. Den är stabil, stretchig och bekväm. Tack vare den höga andningsförmågan kan den dessutom användas i varmare temperaturer utan att det känns som att du har fötterna i en bastu. Ett par skor jag verkligen inte vill vara utan.


Black Diamond – The Climbing Professionals

Black Diamond är grundat i USA av den passionerade bergsbestigaren Yvon Chounaird, som även var med och grundade Patagonia. Black Diamond har gått från ett litet företag som tar fram handgjord klätterutrustning till en av världens mest populära tillverkare. Black Diamond erbjuder säker utrustning och klätterskor av hög kvalitet för klättrare på alla nivåer världen över. Deras hållbara vandringsryggsäckar, tält och lampor imponerar på användarna med den höga kvalitetsstandarden. Hög funktion i kombination med tekniska material har gjort produkterna till klassiker för många outdoor-atleter. TILL MÄRKETTILL MÄRKET


BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!

ADDNATURES DATASÄKERHET
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken