Öppnas inte PayPals inloggningssida?

Klicka här
för att försöka igen.

Din beställning behandlas. Tack för ditt tålamod.

Vandringskängor & skor | Reducerade priser för höstens vandringar

Företagskund

OSPREY
Xenith 75
"En ryggsäck med solid kvalitetskänsla“
Kai Benzing, Category Manager
TILL PRODUKTENMånadens Produkt

Månadens Produkt

Osprey Xenith 75

TILL PRODUKTEN

OSPREY ZENITH – En bekväm, stabil och lätt vandringsryggsäck

Rondane Nationalpark i Norge är ett fantastiskt naturlandskap med storslagna vidder där kala fjälltoppar står i vacker kontrast till dalgångarnas rika växtlighet som är betesmark och hem till både renar och myskoxar. I denna unika miljö har vår testare Kai provat vandringsryggsäcken Osprey Xenith 75.
 
Kai Bengtzing är en naturälskare som till vardags arbetar som inköpare på internetstores där han ansvarar för sortimentsurval och inköp av en rad olika produktkategorier till företagets cykelbutiker. Kais naturintresse väcktes redan som barn då han ofta genomförde dags- och helgvandringar tillsammans med sin familj. Hans senaste resa till Norge blev en sexdagars tripp och i planeringsstadiet insåg Kai att han kommer att behöva en rymlig vandringsryggsäck med plats för allt som behövs för att överleva nästan en vecka i vildmarken. Valet föll på Osprey Xenith 75 eftersom att den generösa packvolymen är lagom för längre vandringsturer. Nedan berättar Kai om sin upplevelse av produkten.


Första intrycket

Bland det första som slog mig när jag började packa ryggsäcken var alla praktiska fickor som gjorde det enklare att organisera packningen. Ryggsäcken har två fickor på höftbältet, två på topplocket, två stretchiga meshfickor på sidan samt ett större bottenfack för sovsäck. Det finns även fäste för vandringsstavar. Jag fick ett gott första intryck, mycket tack vare att den hade en solid kvalitetskänsla.


Det praktiska testet

Under min tur till Rondane vandrade jag mellan fem till åtta timmar varje dag, sex dagar i sträck. Ryggsäcken är bekväm att bära och tack vare den komfortabla formen på ryggpanelen var det inga problem alls att bära packning på cirka 20 kg under lång tid. Möjligheter att justera remmar och höftbälte gjorde det lätt att anpassa den efter kroppen vilket gjorde packningen enklare att bära. Materialet var lätt men robust och efter min vandring fanns det inga tecken alls på slitage.
 
Ett annat stort plus var att vätskesystemet var avskilt från resten av packningen eftersom att det gick att fylla på med vatten utan att packa upp.


Slutsats

Det jag saknade med ryggsäcken var att det bara gick att komma åt packningen från topplocket. Det var dock inget större problem som löstes genom att packa utrustningen i den ordning den skulle användas. Ett annat minus är at den inte är vattentät så jag ficka skaffa ett separat regnskydd från Osprey.
 
I övrigt är jag jättenöjd med ryggsäcken. Den höga komforten kom att bli ovärderlig för en optimal upplevelse på fjället och de praktiska facken gjorde det enkelt att hitta allt som behövdes vid lägret eller under dagen. En organiserad tillvaro gör livet på tur så mycket lättare.


Innovativa ryggsäckar av högsta kvalitet

Osprey tillverkar kvalitetsryggsäckar för vandring, löpning och vardagsbruk. Ryggsäckarna från Osprey är födda ur lusten av att resa världen runt och upptäcka nya platser, från de högsta bergen till de mest vidsträckta vidderna och allt där emellan.

TILL MÄRKET

BEHÖVER DU HJÄLP?
Kontakta vår kundtjänst:
Mån-Fre 10:00-12:00 & 13:00-16:00
08 - 4030 4703
NYHETSBREV
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu,
få ett presentkort till ett värde av 100 kr 4
Schyssta erbjudanden och information om nya produkter väntar!

ADDNATURES DATASÄKERHET
Vår butik i Stockholm

Vill du besöka vår citybutik? Här hittar du mer information.

Till butiken