Addnature
Upp till 70 % rabatt1
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Back to basics – en friare löpning
Sedan Christopher McDougalls bok Born to Run har barfotalöpningen exploderat. Det är en skonsammare löpning när steget hamnar på fotens främre del vilket tar emot kroppens tyngd bättre.Om du är ny inom barfotalöpningen är ett bra tips att köra en övergångssko. Minska dropet och börja lära dig löpsteget, de flesta är idag inskolade på hällandningen och att byta stil sker inte över en runda. Köp inte en för liten storlek, tårna reagerar då genom att kröka sig. Annars ska passformen vara så att du har närkontakt mellan fot och sko utan glapp i hålfoten.

Barfotaskor

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Löp bättre med barfotaskor

Löpning är en motionsform som många sysslar med, och det är verkligen en allsidig motionsform som passar de flesta. Man brukar säga att det enda som krävs för att man ska kunna springa är ett par bra skor, och det ligger mycket i det påståendet. De allra trendigaste skorna just nu är så kallade barfotaskor. Minimalistiska löparskor som är mjuka, följsamma och har en otroligt tunn sula. Skorna syftar till att ge den som löper en känsla som ligger väldigt nära den man får då man springer barfota. Springstilen och steget blir mer naturligt och avslappnat i ett par barfotaskor. De minimalistiska skorna följer fotens form och har en tight passform. När man bär skon får foten gott om man plats men upplevs ändå inte som lössittande.

Färre förslitningsskador och mer känsla

Vissa barfotaskor är konstruerade på ett sådant sätt att de har fem individuella tår på varje sko likt en handske. Varje tå får sitt eget separata utrymme vilket förstärker barfotakänslan ytterligare. Användare av barfotaskor menar att balansen blir bättre och även greppet på underlaget. Att gå över från ett par dämpande och kraftigare löparskor till ett par barfotaskor bör ske successivt. Det tar en stund att vänja sig vid ett par barfotaskor. Skorna har låg dämpning och i början bör man utföra kortare löpturer tills foten och kroppen har vant sig vid den mer naturliga springstilen. När man vant sig vid den mer minimalistiska skon kan man se fram emot mindre förslitningsskador och en snabbare löpning.

Barfotaskor online

Ett steg närmare en naturlig springstil

Addnature har ett flertal barfotaskor att välja på. Du som är sugen på att prova har inget att förlora. Nu kritiseras dåtidens löparskor och de lätta och mer naturliga barfotaskorna blir allt mer populära. Den tunna sulan och den låga hälen är det som kännetecknar ett par barfotaskor. Det är dessa egenskaper som sägs ha en positiv inverkan på löpningen, då stilen blir mer naturlig och rätt muskler aktiveras utan att riskera någon form av felbelastning. Att investera i ett par mer minimalistiska löparskor är ett slag för din hälsa och en förbättrad framtida löpning. Skon skyddar fötterna mot underlaget men möjliggör exakt samma fördelar som ges ifall man skulle springa barfota. Allt fler har upptäckt möjligheterna med barfotaskor och hur enkelt det går att springa i dessa på alla möjliga underlag efter invänjningsperioden.


Vi jobbar för ett komplett utbud

Addnature erbjuder barfotaskor för både män och kvinnor från märken som New Balance och FiveFingers, lämpade för både kortare turer och riktigt långa rundor. Att skon sitter på ordentligt är viktigt. Sitter inte skon bra på foten kommer det heller inte att vara bekvämt att springa i dem. Då spelar det ingen roll hur bra grepp de ger om de skaver eller känns fel på foten när man är ute i löpspåret. Löpkänslan måste fortsätta att vara bra fast att man byter till barfotaskor, helst ska känslan förbättras. Att man kan fortsätta att röra sig snabbt och i hög fart är ett måste.
Andra löparskor hos Addnature:
  • Terrängskor
  • Skor utvecklade för intensiv träning i hård terräng. Passar för tävlingar samt orientering och ger en bra löpkänsla, stöd och fantastiskt grepp på svåra underlag.
  • Trailrunningskor
  • Modeller som funkar för löpning under vintern tack vare dubbar och mönstrade sulor som ger ett skönt grepp på de flesta underlag.
  • Dubbade skor
  • Med hjälp av dubbade skor tar man sig enkelt fram på de mest svåra och sliriga underlagen. Dubbarna ger ett bra grepp på allt från is till leriga skogsstigar.