Addnature
Allt du behöver för att nå toppen
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Timbuk2
Timbuk2 - cykelväskor och ryggsäckar
Timbuk2 grundades 1989 av ett cykelbud i San Francisco som började sy egna messengerväskor. Målet var att göra väskor som var tillräckligt slitstarka för cykelbud men också tillräckligt snygga för att tilltala en bredare urban kundkrets. Och på den vägen är det.

Timbuk2

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Snygga, bekväma och slitstarka väskor

Timbuk2:s historia började 1989 när Rob Honeycutt, ett cykelbud i San Fransisco inhandlade en begagnad symaskin och köpte in material från grossister. En investering på cirka 200 dollar, vilket var i princip allt han hade att tillgå vid den tidpunkten. Han tillverkade 50 svarta väskor för styret som såg snygga ut men som bara såldes via en liten cykelaffär i San Fransisco. Han fortsatte att arbeta som cykelbud ett långt tag framöver, och han fick ofta frågan av människor som inte jobbade som cykelbud om var man kunde köpa budväskor som den som han använde en slags axelväska som börjat användas på 70talet. Då tog han tillfället i akt att utforma sin första budväska som han sålde via samma cykelaffär och startade bolaget Scumbags.

Detta något skämtsamma namn slopade han dock året efter, för namnet Timbuk2 som hämtats från Malis huvudstad Timbuktu. Samma år fick han sin första order från en återförsäljare vid ett företag i Portland. Fortfarande skedde hela produktionen helt och hållet av Rob Honeycutt och hans symaskin. Året efter flyttade företaget ut från hans källare och in i ett köpdistrikt i San Fransisco. 1992 anställde han sin första skräddare och därefter började han studera tillverkning genom Toyota Motor Corp. Snart utvecklade han Timbuk2:s budväska med tre färgfält. Runt millennieskiftet lyckades han utöka sin verksamhet kraftigt genom att bygga en bra webbshop.

Grunden till framgången kan sägas vara att Timbuk2 gör riktigt slitstarka väskor som passar för praktiskt användande, som för de cykelbud i branschen som Rob Honeycutt kom ifrån, men även är snygga nog att tilltala många kunder för ett vardagligt användande. Loggan är en snygg swirl.

Timbuk2 online

Hitta dina väskor från Timbuk2 på Addnature.com

Många av oss bär väskor många timmar i veckan och att väskorna sitter bekvämt och ser snygga är därmed något som är rimligt att investera i. Det är lätt hänt att dåliga väskor sliter på både axlar och rygg, så en bra väska kan vara ett sätt att undvika ansträngningar som sänker hela ens humör för en längre tid. Därför är det väl värt att spana in vårt sortiment från Timbuk2.

På Addnature.com har vi många olika väskor från Timbuk2 i vårt sortiment. Många är särskilt anpassade för cykling, men långt ifrån alla. Du kan även hitta vanliga axelväskor, väskor som passar bra för laptops och ryggsäckar i vårt utbud. Alla har lika goda priser som vårt övriga sortiment och fri frakt och öppet köp i 365 dagar gäller. Med produkterna från Timbuk2 har du chans att hitta väskor för flera olika tillfällen och för hela familjen till schyssta priser. Dessutom är det väskor som är riktigt snygga och som håller mycket länge, vilket gör investeringarna ännu bättre på sikt. De passar tack vare sin goda kvalitet även utmärkt som en fin present till någon som behöver en väska.

Några av våra mest populära väskor från Timbuk2 är:

  • Especial Cuatro, en snygg och praktisk cykelryggsäck.
  • Classic Messenger XL, en extra stor väska som passar cykelbud eller för en kortare resa.
  • Commute Large, en väska som passar utmärkt som handbagage.

Märke med miljöprofil

Timbuk2 är ett mycket miljömedvetet företag som arbetar intensivt med detta på flera fronter. Dels gör man sina väskor extremt hållbara, vilket minskar behovet att utnyttja jordens resurser mer än nödvändigt. Man återanvänder även äldre modeller av väskor från sina kunder för att förstärka effekten av att spara resurser. Sedan jobbar man även i det mindre perspektivet med miljöfrågor, som genom att uppmuntra sina anställda att cykla till jobbet, vilket över hälften gör en mycket hög siffra för en amerikansk arbetsplats. Detta bland annat genom att göra det möjligt att parkera cyklarna inne på kontoret.