Nätbutiken för cyklar
Lämna vardagen bakom dig | Återupptäck dig själv på nya stigar
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
20,000 Produkter 400 Märken

TSL

0 Produkt
TSL- Skapar förutsättningar för mötet med naturen
TSL Outdoor har byggt snöskor sedan 1981 och alltid legat i framkant i utvecklandet av hur snöskor ser ut idag. TSL har som mål att underlätta människans möta med naturen genom att bygga utrustning som gör det möjligt att leva i symbios med vildmarken istället för att försöka övervinna den.
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Bra grepp i snön!

Att ta sig fram i snöig terräng kan vara väldigt besvärligt, särskilt med vanliga skor då man lätt åker igenom snön. För att kunna ta sig fram på fjällen och på ställen med djup och porös snö är det bra med snöskor. TSL är ett franskt företag som tillverkar snöskor. I vårt sortiment kan du välja bland flera olika modeller. Snöskor kan du med fördel använda när du ska vinterpromenera på ett fjäll. Du väljer själv ett par skor som är bekväma och sedan spänner du fast skorna i snöskon.

Perfekt för barnen

Situationer med barn som pulsar fram i meterhög snö brukar sluta med gråt och ledsamheter. Om barnen har snöskor kan de mycket enklare ta sig fram och humöret hålls uppe. Det är inte svårt att ta på snöskorna eftersom de har en gummirem på ovansidan. Du stoppar helt enkelt in barnens fötter och sedan kan du justera storleken genom att dra åt.

TSL snöskor

Egenskaper hos TSL snöskor:

  • Enkla att ta på sig
  • Hjälper dig gå i djup snö
  • Bra fäste tack vare taggar på sulan
  • Enkelt att justera storlek

Stabilt

Det finns olika sorters snöskor, en del är droppformade och andra timglasformade. Timglasformen kan vara något enklare att gå i, eftersom de påminner mer om formen på vanliga skor. Den stora sulan gör att du inte sjunker genom snön, men ibland kan det vara isigt på snön. Isig snö är ingen fara när du har snöskor eftersom sulan på snöskorna är taggig och ger dig ett säkert och stabilt fäste. Denna sorts skor används av olika människor och till olika aktiviteter. En del bär snöskor när de går promenader i snö, andra tävlar om att springa snabbast i snöskor. Från början var denna sorts skor egentligen avsedda för jägare och skogsvaktare som behövde ta sig fram snabbt och diskret. Skorna är oftast tillverkade av aluminium och plast vilket gör dem stabila och hållbara.

Bra att få in vanan

Första gången man provar snöskor kan det kännas lite konstigt och svårt att gå, men det går snabbt att lära sig. En del upplever att man behöver gå mer bredbent än vanligt, men det är individuellt. En del som har svårt att lära sig åka skidor kan ibland provgå snöskor. Detta hjälper till att få in vanan med längre och större skor och känslan av hur det är att gå på snön. Skillnaden mellan vanliga skor och snöskor är att snöskor har en betydligt större sula. Det är detta som gör att du inte sjunker ner lika mycket i snön. Det är dock bra att veta att du ändå kan sjunka ner lite. Ju större snöskorna är, desto mindre sjunker du ner.