Addnature
Spara upp till 60 %1 på säsongsrean
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
actionkameror
​Fånga ögonblicket

Här hittar du det du behöver för att fånga ditt äventyr på film. GoPro och Garmin tillverkar båda riktigt vassa kameror och har båda massa smarta tillbehör för just det du vill göra. Här finns fästen för hjälmar, undervattenshus, olika typer av stativ och andra tillbehör för din nästa actionfilm.

Actionkameror

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Val av actionkamera

Actionkameror är väldigt populära idag och du behöver varken vara speciellt rik eller något fotoproffs för att lyckas fånga dina allra bästa snowboardtrick. Actionkameror går att använda för att filma sporter som cykling, vindsurfing, skateboarding och skidåkning. Hos Addnature hittar du givetvis de allra senaste actionkamerorna! Gemensamt för alla så kallade actionkameror är att de är små, lätta och går att montera på exempelvis en hjälm eller ett cykelstyre. Kameran är så pass liten att du även kan hålla den i handen medan du susar ner för en backe på din cykel. De flesta actionkameror är utrustade med en teknik som motverkar skakningar från ojämnt vägunderlag vilket bidrar till en stabilare bildkvalitet. Vissa kameror i vårt sortiment är utrustade med en minimal bildskärm medan andra inte har någon alls. Finns det inte någon bildskärm burkar kameran vara konstruerad på ett sätt som gör den kompatibel med en smartphone. Via mobiltelefonen kan du sedan se det du filmat, ibland går det även att sätta på och stänga av kameran via telefonen. Många av dagens kameramodeller kan filma i full HD-kvalitet, det vill säga ge en slutgiltig upplösning på 1920 × 1080 pixlar. De kameror Addnature säljer levererar en proffsig bildkvalitet och kommer från välkända tillverkare som GoPro, Garmin och Cam Sports. Det krävs en hel del övning för att fånga det perfekta åket och få det att se bra ut på film, men när du väl fått grepp om tekniken och själva kamerans funktioner är det relativt enkelt att dokumentera dina äventyr. För dig som tränar mycket och vill se inom vilka områden du kan förbättras kan det vara klokt att skaffa en actionkamera. Under träningspassen kan du filma dig själv för att sedan utvärdera ditt resultat. Kamerorna är enkla att ta med och batteritiden är oftast generös. Värstingmodellerna hos Addnature bjuder på finesser som live streaming, super slow motion, inbyggd GPS och olika medföljande fästen samt undervattenshus.

Actionkamera online

Tillbehör till din actionkamera hos Addnature:

  • Bröstsele
  • Vill du att dina armar och ben ska komma med på film när du åker skidor kan en bröstsele vara lösningen på ditt problem. Genom att placera actionkameran mitt på brösten blir bildens djup större än när den monsteras på en hjälm.

  • Handledsfäste
  • Med ett handledsfäste kan du fästa din actionkamera likt ett armbandsur, ett perfekt läge om du vill filma när du surfar, dyker eller paddlar kajak.

  • Skyddslins
  • En extra lins som du kan fästa utanpå kameralinsen för att skyddar den från smuts och damm. En bra investering för att undgå att kameralinsen repas när du filmar eller bär den med dig.

Vilken sorts actionkamera passar dig?

Valet av kamera faller på hur och när du tänker använda den. Det finns miljöer och situationer som lämpar sig bättre för vissa sorters actionkameror än andra. Håller du på med dykning och vattensporter behöver du givetvis ha en kamera som det går att filma med under vatten. En del kameror är vattentäta medan andra kräver ett komplement i form av en lins eller ett annat kamerahus. Även om du inte vill använda kameran under vattnet kanske du vistas i snöiga eller isiga miljöer där det är fuktigt och stundtals blött. Även i dessa situationer bör valet hamna på en actionkamera som är vattentät. Åker du nerför en skidbacke är risken stor att det skvätter upp snö på kameralinsen, så det gäller att tänka på att ständigt hålla den ren för bästa möjliga filmkvalitet. Addnature är återförsäljare av GoPro som är en av de ledande tillverkarna av actionkameror. Varumärkets kameror är populära eftersom de är väldigt användarvänliga, lätta, genererar riktigt bra bildkvalitet samt erbjuder trådlös internetanslutning. Inbyggd Wi-Fi ger även kompatibilitet med varumärkets app och därmed fjärrstyrning av kameran via smartphones eller surfplattor. Detta underlättar förhandsvisning och delning av filmer till vänner och familj. Samtliga actionkameror i vårt sortiment är tillverkade för att vara stryktåliga och fixa stötar och stränga miljöer. Kamerorna ska hålla för att tappas och klara lättare stötar. Över eller under vattenytan är alltså en viktig fråga att ställa sig vid val av actionkamera. Sedan faller avgörandet troligtvis på tekniska aspekter som batteritid, bildkvalitet, anslutningsmöjligheter, HD-upplösning samt antal medföljande utrustning som fästen och skyddsfodral. När du bestämt dig hittar du garanterat just din actionkamera hos oss på Addnature!