Addnature
Lagerrensning – upp till 80 %¹ rabatt
fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Gör dina ögon en tjänst genom att välja poariserade solglasögon
Det finns många anledningar att välja polariserande solglasögon. De förbättrar kontrastseendet, de stoppar bländade reflexer och de minskar ögontrötthet. Inga nackdelar helt enkelt. Gör dina ögon en tjänst och investera i ett par kvalitétsglasögon. Hitta dina nästa polariserande solglasögon här hos oss!

Polariserande Solglasögon

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Polariserande solglasögon

Det finns olika sorters solglasögon som har olika egenskaper. Dock är den gemensamma nämnaren alla solglasögon emellan, att skydda dina ögon från solen samt ge dig bättre vision i soligt väder. Men om det nu finns polariserande solglasögon och andra solglasögon, vad är då skillnaden? Polariserande solglasögon har en förmåga att ta bort reflexer som annars kan vara mycket störande och rent av bländande. Om du exempelvis har på dig vanliga solglasögon vid vattnet eller när du är vid snö, kommer reflexerna och snön att vara riktigt vita och störa dig. Med polariserande solglasögon tas alla reflexer och allt blänk bort. Detta ger dig optimal vision oavsett om du kör bil på blänkande, blöt asfalt eller om du åker skidor i bländande snö. I vårt sortiment kan du välja bland mängder av olika solglasögon med polariserande glas. Vi har samlat populära och kvalitativa märken som Oakley, Julbo, Adidas eyewear och POC. Alla våra modeller av solglasögon tar bort irriterande reflexer och blänk så att du får perfekt vision och framträdande kontraster.

Polariserande solglasögon

Snyggt och praktiskt

Våra polariserande solglasögon har smarta funktioner och dessutom vass design som passar perfekt för olika aktiviteter. En del av våra glasögonmodeller är tillverkade i retro-anda, medan andra är hypermoderna. Glasögonen är bekväma att bära och glasen har olika egenskaper (förutom den polariserande egenskapen). En del av våra solglasögon har större glas och ger dig ett större synfält. För att glasögonen ska sitta fast ordentligt och även sitta bekvämt på ansiktet har de vadderade kuddar för näsa och skalmar. Beroende på när du behöver dina polariserande solglasögon har de olika modellerna olika ljusinsläpp. En del har bara 5 % ljusinsläpp vilket gör dem optimala för exempelvis skidåkning. Andra har ett ljusinsläpp på 16 %. Smarta funktioner på våra polariserande solglasögon:

  • UV-behandlat glas som skyddar dina ögon
  • Särskilda behandlingar som hindrar smuts och svett från att fastna på glaset
  • Tar bort blänk och reflexer

Avancerade glasögonmodeller

I sortimentet hittar du mängder av olika modeller och varianter av polariserande solglasögon. Vi erbjuder förutom "vanliga" modeller även lite mer ovanliga sorter. En modell är våra säkringsglasögon som är perfekta när du ska ha koll på din klättringspartner. Om du är utomhus med din klättringspartner och din partner ska klättra behöver du stå nedanför och ha koll. Att stå och kolla uppåt blir en obekväm ställning för nacken. Men med säkringsglasögon kan du stå och titta rakt fram men ändå ha full koll uppåt. Om du sysslar med vattensporter som paddling eller segling har vi bra alternativ för polariserande solglasögon. Solglasögonen är utvecklade med en speciell teknik som hindrar glaset från att imma igen. Dessutom finns det stänkskydd som hindrar vatten från att stänka i ögonen. Skulle du tappa glasögonen i vattnet är det ingen fara. Dessa solglasögon flyter nämligen.

Perfekt vid bilkörning

Även om vanliga solglasögon skyddar mot solen och förbättrar vår syn till viss del, finns det många fördelar med just polariserande glas. Ett exempel är vid bilkörning då man ofta blir bländad av blöt asfalt, glänsande bilar eller liknande. Med polariserande solglasögon tas alla reflexer och bländade ljus bort och du får ett optimalt seende även i fullt solljus. Att få hindrad syn på grund av blänk i trafiken är både irriterande och farligt. Se därför till att alltid ha perfekt vision i dina solglasögon.

Håller länge

Vissa av de glasögonmodeller vi säljer kommer med en extralins. Ibland kan du byta beroende på hur ljust det är utomhus. Detta brukar vara särskilt bra om du exempelvis åker skidor. Den enda dagen kan det vara gnistrande solljus och bländande snö, medan nästa dag kan vara mulen och mörk. Genom att byta lins med olika ljusinsläpp har du alltid bra syn och kan urskilja detaljer.