Addnature
Upp till 70 % rabatt1
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Skydda huden under sol och moln
Också en molnig dag tar solen bra, speciellt på hög höjd och i vattnet. Därför är det viktigt att alltid ha solskydd i packningen - till klätterklippan, ditt surfsession och under skidsäsongen. Här finns vattenresistenta skydd som tål svett och vatten bättre. Och solkrämer specifikt för ansiktet - när det är det enda som sticker fram ur hjälmen.

Solskydd

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Solskydd för aktiviteter på land och i vatten

Det kan vara underbart att spendera några timmar i solen, men se upp för dess farliga ultravioletta strålar. De kan orsaka både sjukdomar och skador på huden som inte går att bli av med. Som tur är erbjuder vi ett stort utbud av solskydd för alla dina aktiviteter. Vi erbjuder alternativ för vuxna såväl som barn i ett brett utbud av innovativa sammansättningar och SPF-nivåer för att passa alla behov. SPF står för Sun Protection Factor och siffran som finns angiven efter visar hur hög produktens förmåga är att filtrera bort UVB-strålar. Väljer du exempelvis ett solskydd med SPF50 kan du vistas i solen femtio gånger längre än om du inte haft något skydd alls. Om du inte bär solskydd överhuvudtaget kan din hud bli bränd på bara några minuter under de timmar när solen är som starkast. För att vara säker på att vara ordentligt skyddad under kajakturen, seglingen eller dagen på stranden ska du applicera solskydd en halvtimme innan du går ut i solen och sedan bättra på varannan timme. Om du går och badar ska du smörja in dig igen direkt efteråt. Tänk också på att solens strålar kan göra skada även under molniga dagar, speciellt när du befinner dig på hög höjd och i vattnet. Packa därför alltid ner solskydd i väskan - till klätterklippan, ditt surfsession och under skidsäsongen.

Vilket solskydd passar dig?

Här hittar du en mängd olika varianter av solskydd med varierande SPF. Vattenresistenta skydd som tål svett och vatten bättre och solkrämer specifikt anpassade för ansiktet. Man pratar ofta om två olika varianter av solskydd - kemiskt och fysikaliskt. Det kemiska solskyddet arbetar genom att absorbera solens strålar redan i det översta hudlagret där de omintetgörs. De är inte lika kladdiga som exempelvis fysikaliska solskydd, men har en begränsad hållbarhet vilket gör att det är viktigt att du förvarar det rätt. Ett fysikaliskt solskydd arbetar istället genom att reflektera bort solstrålarna från huden som en spegel. Detta typ av solskydd skyddar mot UVA; UVB och UVC i olika grad. De är dock lite svårare att applicera och kan lägga sig som en klibbig hinna över huden.


Se till att skydda dig på rätt sätt

Så nästa gång du ska ge dig ut på en spännande aktivitet, oavsett om den är på land eller i vattnet, se till att skydda dig på rätt sätt. Försök alltid att bära heltäckande och tunna kläder och komplettera sedan med ett bra solskydd. Skulle du ha frågor kring våra solskydd eller övriga produkter är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.