20 years of adding nature | År 2000 - milstolpar i outdoorvärlden
Nätbutiken för cyklar

Lavinspadar

14 Produkter
Filter
Återställ

Kön

Färger

 • grå
 • orange
 • pink
 • röd
 • blå
 • oliv
 • silver

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Rekommenderade produkter Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Starka lavinspadar för turer utanför pisten
Nej, det räcker inte med en plastspade. En lavin som gått packas så hårt att det liknar cement. Lavinspadarna är starka nog att kunna ta dig till din turkompis under snön. De kan också användas till bivackbygge och spadar med sågtandade spadblad kan lätt bryta upp snö och is.Spaden hör tillsammans med lavinsändare och sond till basutrustningen när det gäller lavinsäkerhet. Som alltid när det gäller säkerhet, är utrustningen ett första steg. Se därför till att du har rätt kunskap också. Träning med transciever, spade och sond är att rekommendera.
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Rekommenderade produkter Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Black Diamond Lynx
Black Diamond
Lynx
395 kr 365 kr
Black Diamond Lynx
Mammut Alugator Light Snow Shovel neon orange neon orange
Mammut
Alugator Light Snow Shovel neon orange
845 kr 775 kr
Fri frakt
Mammut Alugator Light Snow Shovel neon orange
Mammut Alugator Light Snow Shovel dragon fruit dragon fruit
Mammut
Alugator Light Snow Shovel dragon fruit
845 kr 765 kr
Fri frakt
Mammut Alugator Light Snow Shovel dragon fruit
Ortovox Pro Alu III safety blue safety blue
Ortovox
Pro Alu III safety blue
995 kr 835 kr
- 16 %
Fri frakt
Ortovox Pro Alu III safety blue
Black Diamond Evac 7 Shovel
Black Diamond
Evac 7 Shovel
895 kr 815 kr
Fri frakt
Black Diamond Evac 7 Shovel
Ortovox Badger safety blue safety blue
Ortovox
Badger safety blue
595 kr 555 kr
Fri frakt
Ortovox Badger safety blue
Black Diamond Deploy 3
Black Diamond
Deploy 3
695 kr 635 kr
Fri frakt
Black Diamond Deploy 3
Ortovox Pro Light Shovel safety blue safety blue
Ortovox
Pro Light Shovel safety blue
895 kr 825 kr
Fri frakt
Ortovox Pro Light Shovel safety blue
Black Diamond Transfer 3 Shovel grape grape
Black Diamond
Transfer 3 Shovel grape
595 kr 535 kr
- 10 %
Fri frakt
Black Diamond Transfer 3 Shovel grape
Black Diamond Transfer 3 Shovel fire red fire red
Black Diamond
Transfer 3 Shovel fire red
595 kr 575 kr
Fri frakt
Black Diamond Transfer 3 Shovel fire red
Black Diamond Deploy 7
Black Diamond
Deploy 7
795 kr 715 kr
- 10 %
Fri frakt
Black Diamond Deploy 7
Black Diamond Evac 9 Shovel
Black Diamond
Evac 9 Shovel
1 095 kr 985 kr
- 10 %
Fri frakt
Black Diamond Evac 9 Shovel
Ortovox Kodiak Saw Shovel safety blue safety blue
Ortovox
Kodiak Saw Shovel safety blue
1 595 kr
Fri frakt
Ortovox Kodiak Saw Shovel safety blue
Ortovox Beast Shovel safety blue safety blue
Ortovox
Beast Shovel safety blue
795 kr 645 kr
- 19 %
Fri frakt
Ortovox Beast Shovel safety blue
Ytterligare information

Lavinspadar av toppklass

Ägnar man sig åt alpina sporter och då framförallt snowboard- eller skidåkning i områden som är lavinfarliga gäller det att vara förberedd, och ha gott om kunskap rörande laviner och hur man ska bete sig. Förutom en lavinryggsäck som har en inbyggd airbag finns det annan lavinutrustning som kan rädda ens liv. Lavinspaden är mycket betydelsefull precis som lavinryggsäcken. Lavinspaden är precis som en vanlig spade men mycket mindre. Skaftet på lavinspaden går att dra ut så spaden blir hopfällbar och tar minimal plats i ryggsäcken. Även om spaden upplevs som ganska liten är de konstruerade att vara extremt slitstarka och robusta. Lavinspadarna hos Addnature är pålitliga och ett måste i lavinryggsäcken. När en lavin utlösts och man står inför uppgiften att gräva fram en person, kan man bli förvånad hur pass hård snön är. Lavinens kraft nedför pisten innebär att snön packas ihop riktigt hårt, så den lavinspade man har med sig måste klara av att lossa underlaget och vara tillverkad av kraftigt material som plåt eller aluminium. Hantaget på spaden bör vara ergonomiskt utformat så att man får ett bra grepp om spaden fast att man har handskar på sig. Har en person begravts i snömassorna kan han eller hon ligga hela två meter under marknivå. Lavinspaden måste därmed hålla för ett ganska långt grävpass och man ska inte bära med sig en spade ut i pisten som inte är speciellt framtagen för laviner.


Lavinspade online

Gedigen konstruktion

Känner man någon som tycker om friåkning kan en lavinspade vara en bra present. Förhoppningsvis behöver man inte använda spaden så ofta att den blir utsliten men en även lavinspadar utvecklas till det bättre. Svängt skaft och greppvänligt handtag är saker som gör att man kan gräva snabbare och med explosivare tag. Ska man gräva fram någon som har haft oturen att blivit begrav i snömassorna så är tiden mycket betydelsefull. Har man uppdaterad och modern utrustningen går arbetet snabbare och man kan rädda flera liv. Köper man sig en lavinspade ska man se till att öva att gräva med den innan man ger sig ut i pisten. Att ha kunskap om sin lavinutrustning är det allra viktigaste för att kunna utföra ett effektivt räddningsarbete på egen hand. För det kan vara så att man befinner sig bortom professionell räddningshjälp och det är upp till en själv att axla räddningsuppgiften. Med en gedigen lavinspade av god kvalitet tjänar man in många livsviktiga minuter. Du ska vända dig till Addnature när du behöver en lavinspade som gör din utrustning komplett, eller som en gåva till någon du känner. Vi har många olika spadar i olika former och färger som alla är anpassade för att snabbt få fram personer ur den hårt packade snön. Vi erbjuder såklart endast spadar av toppklass utrustade med vassa blad, tillverkade av kraftiga material från kända tillverkare som BCA och Black Diamond.

Övrig lavinutrustning hos Addnature:

 • Lavinryggsäckar
 • Ryggsäckar med en inbyggd uppblåsbar kudde, airbag, som man löser ut genom att dra i ett handtag som sitter fast på ryggsäcken. Idén med airbagen är att den som har oturen att befinna sig i en lavin inte dras ner i snömassorna, tack vare den uppblåsbara kudden håller sig personen flytande på snön.

 • Sonder
 • Sonder som är lätt att fälla ut och bära med sig och ger en god uppfattning om snödjupet. Slitstarka av stål med blixtsnabb ut- och hopfällning.

 • Litteratur
 • Böcker som ger ökad kunskap kring laviner. Bra för åkare som rör sig mestadels utanför anlagda pister och på egen hand måste avgöra ifall det råder lavinrisk.

Denna webbplats använder cookies och pixeltaggar för att förbättra dess funktionalitet och för att ge dig personligt anpassad reklam, t.ex. på sociala medieplattformar. Se vår integritetspolicy för mer information – i synnerhet; om hur du förhindrar lagring av cookies och spårning av pixeltaggar på din enhet i framtiden.Förstått och avslutat