Slå läger i sagolik natur | Tält för alla friluftstyper
Nätbutiken för cyklar

Snöskor

8 Produkter
Filter
Återställ

Färger

 • grå
 • grön
 • röd
 • blå
 • svart
 • oliv
 • turkos

Pris

kr
till
kr
Sortera
Våra mest sålda produkter Nyheter Rekommenderade produkter Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Snöskor
Stega stadigt och stabilt i snölandskapet
Snöskor är ett roligt och praktiskt verktyg för alpina äventyr i outforskad terräng. Snöskorna gör det enkelt att komma åt de där svåråtkomliga platserna och gör det både säkert och roligt att ta sig runt i snöterrängen. Fjällvandring i djupsnö kan låta som en riktig utmaning. Det är det också. Men med snöskor håller du dig säker och stabil under din tur över det vackra fjällandskapet.
Filter
Sortera
Våra mest sålda produkter Nyheter Rekommenderade produkter Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
TUBBS Flex RDG 22 Snowshoes Dam
TUBBS
Flex RDG 22 Snowshoes Dam
1 895 kr 1 835 kr
Fri frakt
TUBBS Flex RDG 22 Snowshoes Dam
TUBBS Flex Snowshoes Barn blue blue
TUBBS
Flex Snowshoes Barn blue
945 kr 715 kr
- 24 %
Fri frakt
 • Versioner: 18x43cm
TUBBS Flex Snowshoes Barn blue
MSR Revo Explr 25 Snowshoes Herr chartreuse chartreuse
MSR
Revo Explr 25 Snowshoes Herr chartreuse
3 100 kr 2 675 kr
- 14 %
Fri frakt
MSR Revo Explr 25 Snowshoes Herr chartreuse
MSR Revo Explr 25 Snowshoes Dam aquamarine aquamarine
MSR
Revo Explr 25 Snowshoes Dam aquamarine
3 100 kr 1 945 kr
- 37 %
Fri frakt
MSR Revo Explr 25 Snowshoes Dam aquamarine
MSR Revo Ascent 25 Snowshoes Herr olive olive
MSR
Revo Ascent 25 Snowshoes Herr olive
3 400 kr 2 125 kr
- 38 %
Fri frakt
MSR Revo Ascent 25 Snowshoes Herr olive
TUBBS Panoramic Snowshoes Herr red/grey red/grey
TUBBS
Panoramic Snowshoes Herr red/grey
2 375 kr 1 845 kr
- 22 %
Fri frakt
 • Versioner: 25" | 54-91kg
TUBBS Panoramic Snowshoes Herr red/grey
MSR Revo Tail
MSR
Revo Tail
600 kr 375 kr
- 38 %
MSR Revo Tail
TUBBS NapSac Snowshoes Bag S up to 20cmx63cm black/grey black/grey
TUBBS
NapSac Snowshoes Bag S up to 20cmx63cm black/grey
285 kr 235 kr
- 18 %
TUBBS NapSac Snowshoes Bag S up to 20cmx63cm black/grey
Ytterligare information

Gå enkelt på snön med snöskor

Storlek och material på snöskor kan variera rejält och har underlättat gång i snö för människan i många tusen år. Förr var det vanligt att snöskor konstruerades av trä och djurhudar, idag behöver inga djur sätta livet till för att man enklare ska kunna ta sig fram i snörika landskap. De moderna snöskorna tillverkas av plast och aluminium. Fortfarande är grundidén dock densamma som den ursprungliga snöskon, en ram görs av ett hållbart men lätt material som aluminium och av plast skapas sedan ett nät eller så kallad bäryta som appliceras på ramen. Det är inte bara personer som är bosatta i snörika miljöer och jägare som har behov av ett par snöskor. Allt fler har upptäckt möjligheterna med skon och hur enkelt det går att vandra i djup snö med dem. Snöskovandring är till exempel en vedertagen sport och motionsform i de franska alperna. I norden föregås snöskor av skidor men personer som arbetar utomhus under vintern, exempelvis skogsarbetare, har stor nytta av ett par snöskor. Man har händerna fria och kan lätt utföra sina vanliga sysslor och slipper gå ner sig i den djupa snön.


Snöskor online

Olika filter för olika aktiviteter

Även om man har ett par bra snöskor på sig så kommer man att sjunka ner en del då man går i snön. Ju större själva bärytan är ju mindre sjunker man ner. Även om skidor är oslagbara är det kommer till snabb framfart i snö så är snöskor ändå riktigt effektiva. Speciellt i uppförsbackar vinner man på att ha på sig ett par snöskor, och extra bra går det om de är utrustade med stegjärn som ger användaren ett extra bra grepp. Det finns billiga och dyra snöskor. Priset beror på tillverkningsmaterialet och typ av bindning. Det är bindningen som avgör ifall skon känns bar på foten. Att snöskon sitter på ordentligt är givetvis viktigt för att man ska kunna ta sig fram snabbt och enkelt i snörik terräng. När man ska köpa ett par nya snöskor bör man ha på sig de vinterskor man planerar att använda ihop med snöskorna. Har man ett par rejäla vinterkängor måste bindningen vara stark men ändå följsam så inte snöskon trillar av då man tar sig fram på ojämnt eller brant underlag. Snöskorna är ofta märkta med en maxvikt. Ska man ge sig ut på en lång vandring i fjällen med mycket packning, tjocka vinterkläder och tung utrustning bör man överslagsräkna och se till att välja ett par snöskor som är avsedda för en högre viktklass. Addnature erbjuder komfortabla snöskor från MSR och TSL som passar bra för både kortare turer och riktigt långa äventyr i snön. Hos oss hittar man också väskor att förvara sina snöskor i. När man är ute och vandrar på fjället kanske man inte behöver snöskorna under hela färden utan bara i vissa svårframkomliga passager, då är det smidigt att ha skorna nära tillhands i en skön ryggsäck.
Återförsäljare hos Addnature:

 • MSR
 • Mountain Safety Research erbjuder gedigna, strömlinjeformade snöskor som är perfekta för de flesta aktiviteter ute i snörik terräng. Utlovar maximal komfort och kontroll.

 • TSL
 • Den franska tillverkaren TSL Sport Equipment har snöskor för både vuxna och barn som tekniskt sett ligger i framkant. Detta är flexibla och lätta snöskor som fungerar för både lek och allvar.

 • Tillbehör
 • Satsa på en väska som rymmer dina snöskor när du inte behöver dem. Våra väskor är praktiska och kan också underlätta förvaringen av stavar och annan utrustning.

Denna webbplats använder cookies och pixeltaggar för att förbättra dess funktionalitet och för att ge dig personligt anpassad reklam, t.ex. på sociala medieplattformar. Se vår integritetspolicy för mer information – i synnerhet; om hur du förhindrar lagring av cookies och spårning av pixeltaggar på din enhet i framtiden.Förstått och avslutat