Addnature
Spara upp till 60 %1 på säsongsrean
100 dagars öppet köp, fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Far fram uppför backen
Stighud är en smart uppfinning som du lätt tar på dina skidor när du ska ta dig uppåt på skidorna. De får skidan att glida i färdriktningen och hindrar den från att glida bakåt. Åt ena hållet är den alltså len med bra glid och åt andra hållet är den sträv för att hindra dig från att glida bakåt.

Stighudar

2 Produkter
Filter
Återställ

Tillgänglighet i butik

  • Stockholm 1

Färger

  • gul
  • grå

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Åsnes X-Skin Mohair 30 mm
Åsnes X-Skin Mohair 30 mm
Åsnes
X-Skin Mohair 30 mm
Rek. 645 kr 475 kr
- 26 %
SALE DEAL
Pomoca Climb 2.0 Splitboard V2 Ski Skin 145mm gul
Pomoca Climb 2.0 Splitboard V2 Ski Skin 145mm gul gul
Pomoca
Climb 2.0 Splitboard V2 Ski Skin 145mm gul
Rek. 2 399 kr 1 735 kr
Fri frakt
  • Versioner: M | 165-180cm
Ny
- 28 %

Stighudar för dig med puder i sikte

Om du går mycket på tur och åker offpist, eller vill testa att skippa liften för första gången, blir stighudarna snabb dina bästa vänner. För att ta dig uppför fjället och hitta det där magiska åket behöver du ett par med dig. Stighudar fästs på undersidan av dina skidor och greppar i snön med hjälp av massor av hårstrån riktade åt samma håll. Dessa är oftast gjorda av antingen nylon eller mohair, eller en kombination av båda två. Vissa hudar är korta och andra hellånga. De korta modellerna fungerar bra när du ska ta dig upp för en lättare backe och de hellånga modellerna kan behövas vid brantare och isigare backar.

Fäste och glid i harmoni

Även om de flesta tänker på fäste uppför när de tänker på stighudar så handlar undersidan av hudarna om en kompromiss mellan fäste och glid. Utan glid blir det hela väldigt mycket jobbigare och svårare. Du behöver absolut fäste men du behöver inte kunna gå lodrätt. Är det för brant är det bättre att ta av sig skidorna och gå ändå. I förhållanden med kallsnö, puder och blötsnö får du en mycket trevligare tur med glid på hudarna.

Nylonhudar vs. Mohairhudar

Stighudar är oftast tillverkade av antingen nylon eller mohair, eller en kombination av båda två. Allroundhudar och hudar för nybörjare är oftast tillverkade i en stor del nylon. De fäster bra och håller länge, är både slitstark och ger ett bra grepp. Mohair som kommer från Angorageten har ett exceptionellt bra glid kontra fäste men jämfört med nylon slits mohair snabbare samt greppar inte snön riktigt lika bra, varför det kan krävas att man har lite bättre gåteknik för att få till ett bra fäste. Å andra sidan glider de bättre så det krävs mindre energi att föra skidan framåt på snön. Det är dock vanligt att blanda materialen för att få de bästa egenskaperna av båda världar. Den vanligaste mixen: 70% mohair och 30% nylon.

Stighudar

Så fäster du stighudar på skidan

Det är varken svårt eller tidskrävande att fästa stighudar på skidorna, men om du aldrig tidigare gjort det kan det ändå behövas en förklaring. Stighudarna är hopvikta och har som ett klister på ena sidan (den sidan du fäster på skidan). När du drar isär stighuden kan du börja med att fästa den högst upp på skidan och sedan långsamt trycka fast den längst hela skidan. När du väl ska dra av och packa ihop dina stighudar igen, kan det vara bra att ha en mesh-panel med dig. Denna lägger du emellan de klistriga sidorna för att enklare hålla isär dem och för att få klistret att hålla sig fräscht längre. Mesh-paneler hittar du i vårt sortiment.

Stighudar på Addnature.com

I Addnatures sortiment hittar du stighudar av hög kvalitet från världsledande märken som:

  • Pomoca
  • Black Diamond
  • Dynafit

Handla tryggt och smidigt hos Addnature

Hos Addnature.com får du alltid riktigt bra priser på produkter av hög kvalitet, och sortimentet av våra stighudar är givetvis inget undantag. Som alltid gäller dessutom helt fri frakt och fri retur samt öppet köp i 100 dagar när du handlar hos oss. Handla smidigt på nätet och välj bland många smarta leveransalternativ så hämtar du smidigt upp ditt paket på ett ombud nära hemmet eller får det levererat till dörren. Eller beställ till Addnature-butiken på Birger Jarlsgatan 43 för att prova i butik och passa på att få tips och råd från vår kompetenta butikspersonal.