Addnature
Lagerrensning – upp till 80 %¹ rabatt
fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Mer klarsynt än någonsin tidigare
Ett par simglasögon kan väljas ut på många sätt. Kanske vill du ha ett par du känner dig snabb i, eller kanske har du en favoritmodell som hängt med sedan barnsben? Men om du vill göra ett val utifrån just din disciplin och simningens förhållanden så finns några tips. Lyser solen kan du välja en spegellins som reducerar bländning och ljusstyrka, medan de transparenta linserna passar bra under molniga dagar. Under Swimrun eller triathlon kan det vara skönt att kunna justera simglasögonens passform när de sitter på. Många linser är anti-imbehandlade och en del har ett bredare synfält med krökt lins.

Simglasögon

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Perfekta simglasögon för öppet hav

Ett par simglasögon som sitter perfekt på huvudet är verkligen ett måste när man är i havet. Med ett par simglasögon skyddar du dina ögon på bästa sätt och undviker att ögonen blir irriterade av poolen eller av havsvatten. Hos Addnature finns ett stort utbud av läckra och förstklassiga simglasögon för hela familjen. Barn tycker oftast att det är roligt att bada men kan ibland bli lite avskräckta för vatten ifall de får vatten i ögonen. Det är viktigt att barnen får ett avspänt, men respektfullt, förhållande till vatten. När barnen börjar i simskola, eller när de bara leker och plaskar hemma i badkaret kan det vara en god idé att köpa hem ett par simglasögon till barnen. När de märker att de inte får vatten i ögonen kan de koncentrera sig fullt ut på sin vattenlek eller på att lyssna på simskoleläraren. Barns hy är ömtålig och därför är det viktigt att de har glasögon som känns bekväma. Många av simglasögonen från Addnature är försedda med en mjuk insida som gör att de känns behagliga och inte trycker över ögonen. För att glasögonen ska sitta på plats och inte halka ner över näsan är huvudremmen justerbar. Denna rem kan även lossas när simglasögonen ska tas av och på. När barnen har fått sina egna simglasögon kommer de garanterat att älska vattenlekar, både i poolen och i havet.

Mer än för tävlingssimmare

Många förknippar simglasögon med något som enbart tävlingssimmare använder. Så var det möjligtvis för många år sedan men denna trend stämmer inte idag. Simglasögon är bekvämt att bära för alla som vistas i vatten. Att delta i vattengymnastik eller motionssimma är trevligt men klor och stänk i ögonen kan göra att man undviker att bada i pool eller i havet. Addnature har simglasögon i alla prisklasser, även för motionssimmare som vill prova sig fram hittar många att välja mellan. Alla simglasögon är tillverkade i material som ger en bekvämlig passform. Många av glasögonen är försedda med att anti-imningsskydd vilket gör att du kommer att kunna se klart under hela tiden du har glasögonen på dig. Simglasögon kan tyckas små men med ny tekning finns det glasögon som är vinklade vilket gör att ytterkanterna på linsen svänger lite bakåt och vidgar synfältet. Förutom dessa finesser har många av simglasögonen även följande:

  • UV-skydd
  • Rapid Adjustment System
  • Bi-silikon teknik

UV-skydd är ett utmärkt skydd mot solens starka stålar som är perfekt att ha både när man simmar i öppet hav och i poolen. Rapid Adjustment System betyder att simglasögonens huvudrem är justerbar vilket även förenklar när glasögonen tas av och på. Det går enkelt att reglera remmen med händerna så att glasögonen sitter perfekt på plats. Under senare år har en rad olika nya tekniker används för att simglasögonen ska få en så bra passform som möjligt. Addnature har flera olika modeller där tillverkaren använt sig av så kallad bi-silikonteknik. Denna teknik går ut på att glasögonen gjuts två gånger och detta ger både en mjukhet men även en ökad stabilitet.

Simglasögon öppet hav

Klar färdiga simma

Tävlingssimmare kan inte göra avkall på någonting när det gäller utrustning och prestandard. I stort sett alla tävlingssimmare använder sig av simglasögon. I alla simtävlingar gäller det så klart att placera sig så bra som möjligt. Med ett par slimmade simglasögon minskar vattenmotståndet vilket också ökar chanserna till att nå ett bra tävlingsresultat. Många av simglasögonen finns i en rad olika färger och det går utmärkt att välja ett par som matchar dina badkläder. För att ytterligare öka den bekväma känslan har det stora flertalet ett reglerbart näsparti som gör att glasögonen sitter absolut perfekt. Det kan vara svårt att hitta rätt bland det stora utbudet av förstklassiga simglasögon som finns hos Addnature. Några är anpassade för barn, vissa modeller passar bättre för personer med smalt ansikte och ett stort urval passar alla sorter ansiktsformer. Det finns med andra ord simglasögon för alla hos Addnature. Välj din modell och ge dig ut och simma i öppet hav, men simma lugnt!