Addnature
Lagerrensning – upp till 80 %¹ rabatt
fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Upptäck nya platser och rör dig självsäkert i nya miljöer med en pålitlig GPS-enhet
Med en GPS-enhet kan du med lätthet navigera på okänd mark och spara besökta platser så att du enkelt kan återvända när som helst. För dig som vill gå ut och upptäcka nya löparrundor eller vandringsstråk har vi robusta väderskyddade modeller med displayer som går att avläsa i dagsljus. Här kan du även hitta smidiga GPS-klockor som övervakar din träning.

GPS-enheter

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Lätt att hitta rätt med en GPS

Att använda sig av en GPS för att ta sig fram i skog och mark, när man är ute och cyklar eller vandrar, åker bil eller MC är något som är mycket vanligt idag. Det finns olika GPS mottagare som är anpassade efter olika typer av sporter och aktiviteter, vissa behöver vara mer avancerade och andra är lite enklare. Men det finns vissa punkter man bör tänka på när man köper en GPS, oavsett vad man tänker använda den till. Addnature erbjuder GPS enheter för de allra flesta aktiviteter och situationer. Det man vill använda sin GPS till är i de allra flesta fall navigation, det vill säga hålla rätt kurs samt se vart man är på väg och vart man varit. När man köper en GPS ingår det kartor. Man ska kontrollera vilka sorts kartor som medföljer. Är det en världskarta, Europakarta eller bara en mindre karta över Skandinavien? Beroende på var i världen man tänker använda sin GPS så är det förstås noga att den kan visa rätt väg där man befinner sig. När man identifierat vilken eller vilka kartor man behöver och sett ut en GPS som kan uppfylla det kartkravet bör man ta reda på hur ofta kartorna uppdateras. Man vill inte stå i en främmande skog i ett främmande land och försöka navigera med hjälp av en gammal karta. En uppdateringsfunktion bör ingå i GPS:en annars kan det bli en retsam och kostsam historia.


GPS online

Användbara funktioner

En annan aspekt som är viktigt att ha koll på då man köper en GPS är dess täckning. Är mottagningen bra fast att man befinner sig långt upp på fjället eller susar fram på vägar som omgärdas av höga byggnader och broar. Att GPS:ens design och operativsystem är användarvänliga är också väldigt viktigt. Den ska kännas naturlig att använda och inte vara för krånglig. En skärm som är stor och har tydliga knappar är skönt, då går det lätt att se och zooma in på kartor med mera. Röststyrning kan också vara en nyttig funktion om man är ute och cyklar och inte vill stanna för att se vart man är. Att ljudet är bra faller inom samma område, hör man inte vad som sägs blir röststyrningen inte till någon hjälp alls. Att GPS:en har många funktioner kan kännas lockande men de måste fungera på ett tillfredsställande sätt annars känner man sig bara lurad som köpare. Vet man med sig att man vill lägga in egna kartor i GPS:en ska man välja en mottagare som stödjer ett extra minneskort. Extra funktioner gör såklart att priset på GPS:en stiger men det kan det vara värt om man vet att de kommer att underlätta ens navigering. Delning till sociala medier, realtidsinstruktioner, hastighetsmätare, pulsmätare, onlinefunktioner, smartphone anslutning, väderprognoser och spårning är en GPS för dig! Vi saluför märken som Garmin och MIO.

Tillbehör till din GPS hos Addnature:

  • Kartor
  • Köp till extra kartor till din GPS enhet! Vi har detaljerade friluftskartor, sjökartor, vägkartor och kartor över hela Norden och mycket mer.

  • Fästen
  • Smarta monteringsfästen som gör att du enkelt kan använda din GPS i bilen, på cykeln eller ha den säkrad vid ditt bälte. Ger en ökad säkerhet då du får händerna fria.

  • Adapter
  • Att ständigt ha sin GPS strömförsörjd är viktigt, med rätt adapter är du alltid utrustad och förberedd så att du kan ladda din enhet när det behövs.