Addnature
Tillfälligt stängt - Vi bygger nytt för dig! Nyöppning 15:e mars med många spännande erbjudanden!
fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar

Kommunikationsradior

0 Produkt
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.

Höj säkerheten i naturen med bra komradio

En komradio är en mycket smidig sak att ha med sig när man är aktiv i friluftslivet, inte minst i vildmarken. En komradio är en radio som både kan ta emot och skicka signalen, till skillnad från en vanlig radio som bara kan ta emot. Det gör det möjligt att prata med andra som har en liknande enhet även utanför radiomastar eller mobilmaster. Av denna anledning är komradion väldigt bra att ha om man är ett par eller en grupp. En grupp kan på detta sätt hålla kontakten med varandra på ett effektivt sätt ; vilket är särskilt vanligt, och i bland även oumbärligt, när man är ute i vildmark eller ödemark. Att använda en komradio är enkelt. Du ställer helt enkelt in de olika komradiorna på samma frekvens, eller kanal, och dessa kan sedan kommunicera med varandra. Komradior kan vara antingen portabla eller stationära, beroende på användnignsområde. Vi har komradion som är mycket smidiga att ta med sig i sin packning och bära runt på, tack vare att de inte väger mycket, är små nog och har ett bra grepp. De portabla varianterna kallas ofta i dagligt tal för walkietalkies. Våra olika komradior kommer alla från kända kvalitetstillverkare inom kategorin, och som alltid erbjuder vi bra priser. Du får mycket för pengarna när du handlar komradio hos oss, och dessutom fri frakt och öppet köp i 365 dagar, vilket gör det hela till en än bättre affär. Vi har komradiomodeller med lite olika egenskaper, så att alla kan hitta det som just de söker efter.

Viktiga funktioner i en komradio är bland annat batteritiden, som kan vara begränsande faktor. Även räckviden kan variera mellan olika modeller och producenter, och detta är något att ha i åtanke när man bestämmer modell. Vanligtvis är komradior utformade på så vis att man vid ett givet tillfälle antingen kan prata eller lyssna, detta genom att hålla in en knapp vid tal som samtidigt som man sänder innebär att man inte tar emot ljud. Då använder man ofta med fördel överenskomna kommandon för att överlämna samtalet.

Komradio online

Allt fler funktioner på moderna modeller av komradio

Utvecklingen har också gått långt från de komradior som utvecklades för och fanns för bara några årtionden sedan. Numer kan man få avancerad utrustning som satellitteknik och möjlighet att skicka iväg gpskordinater i nödsituationer, vilket givetvis är en stor förbättring av säkerheten vad gäller komradio. Abonnemang kan tillkomma för att använda mer avancerade funktioner och varianter av komradion. Förutom i vildmarken är vanliga användningsområden för komradio bland annat flyg, sjöfart, räddningstjänster, olika branscher inom industrin och så vidare. Dessutom finns många radioamatörer som har ett intresse för denna typ av kommunikation. Vi har flera olika modeller av komradio att välja mellan, vilket ger dig stora chanser att hitta rätt komradio för de behov och de förutsättningar som du och din grupp befinner dig i.

    Det finns många skäl att köpa en bra komradio:

  • Det innebär en extra säkerhet i vildmarken
  • Det gör det möjligt att kommunicera smidigt och vara tidseffektiv
  • En uppgradering från äldre modell innebär ofta fler funktioner och smidigare hantering

Ta chansen att få bra och pålitlig komradio till goda priser här på Addnature. Det ger en ovärderlig extra säkerhet och kan vara kritiskt vid större expeditioner eller inom visa utövningsområden. Att ha komradio med sig ger också en större frihet, som innebär att man kan enklare dela upp sig som grupp och utforska olika platser, eller ha mindre temporära utflykter från en huvudgrupp. Vi har flera bra modeller att välja bland, bland annat modeller från Cobra.