Addnature
Lagerrensning – upp till 80 %¹ rabatt
fri retur
Fri frakt 490 kr
Vanliga frågor och svar
Bild
​Lavinryggsäckar för offpiståkning
Lavinryggsäcken bygger på principen att de största objekten i en massa förflyttar sig uppåt vid rörelse. När backen verkar försvinna under dina skidor, dra i aktiveringshandtaget. En aktiverad airbag gör dig större och minskar risken att du hamnar under snön, ökar chansen till överlevnad och gör att räddningsinsatsen kan gå snabbare. Airbagens stora volym och starka färg ger dig också en bättre chans att upptäckas snabbt. Många lavinryggsäckar kommer med en integrerad airbag, men de som kallas zip-on har det inte. Däremot kan de fästas på en base unit (ryggsäckar som har en integrerad airbag) med en dragkedja för att öka volymen för längre turer. Se till så att lavinryggsäcken sitter bra och är du vänsterhänt bör du flytta över aktiveringshandtaget till höger sida.

Lavinryggsäckar

7 Produkter
Filter
Återställ

Målgrupp

Tillgänglighet i butik

 • Stockholm 1

Serie

 • ABS Compact 1

Färger

 • röd
 • violett
 • blå
 • svart

Pris

kr
till
kr
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
Filter
Sortera
Bästsäljare Nyheter Högsta kundbetyg Pris (fallande) Pris (stigande) Mest rabatt
ABS s.LIGHT Compact Zip-On 15 l violett
ABS s.LIGHT Compact Zip-On 15 l violett violett
ABS
s.LIGHT Compact Zip-On 15 l violett
Rek. 1 255 kr 435 kr
- 65 %
REA
Pieps Jetforce BT Pack 10 Lavinryggsäck svart
Pieps Jetforce BT Pack 10 Lavinryggsäck svart svart
Pieps
Jetforce BT Pack 10 Lavinryggsäck svart
Rek. 12 595 kr 6 625 kr
Fri frakt
 • Versioner: S/MM/L
- 47 %
REA
Black Diamond JetForce Pro Lavinryggsäck 35 l röd
Black Diamond JetForce Pro Lavinryggsäck 35 l röd röd
Black Diamond
JetForce Pro Lavinryggsäck 35 l röd
Rek. 14 495 kr 7 245 kr
Fri frakt
 • Versioner: S/M
- 50 %
REA
Ortovox Rearming Tool
Ortovox Rearming Tool
Ortovox
Rearming Tool
Rek. 245 kr 85 kr
- 65 %
Pieps Jetforce BT Pack 35 Lavinryggsäck svart/blå
Pieps Jetforce BT Pack 35 Lavinryggsäck svart/blå svart/blå
Pieps
Jetforce BT Pack 35 Lavinryggsäck svart/blå
Rek. 13 095 kr 5 865 kr
Fri frakt
 • Versioner:
Black Diamond Jetforce UL Lavinryggsäck 26 l svart
Black Diamond Jetforce UL Lavinryggsäck 26 l svart svart
Black Diamond
Jetforce UL Lavinryggsäck 26 l svart
Rek. 9 495 kr 5 375 kr
Fri frakt
- 43 %
Black Diamond JetForce Pro Split Ryggäsck 25 l svart
Black Diamond JetForce Pro Split Ryggäsck 25 l svart svart
Black Diamond
JetForce Pro Split Ryggäsck 25 l svart
Rek. 14 495 kr 10 195 kr
Fri frakt
 • Versioner:

Lavinryggsäckar, en räddare i nöden

Gillar man friåkning och offpiståkning befinner man sig i farozonen för att utlösa en lavin. Det är viktigt att ha rätt säkerhetsutrustning med sig om man ägnar sig åt denna form av åkning. I lavinryggsäckar finns ett inbyggt skydd i form av en uppblåsbar kudde, airbag, som man löser ut genom att dra i ett handtag som sitter fast på ryggsäcken. Idén med airbagen är att den som har oturen att befinna sig där en lavin utlöst undviker att dras ner i snömassorna tack vare den uppblåsbara kudden. Kudden håller åkaren flytande uppe på snön och personen begravs inte lika lätt. För att kudden ska blåsas upp behövs det syrgas. En tub med syrgas är inkorporerad i lavinryggsäcken. Har man löst ut airbagen en gång är syrgasen förbrukad men den går enkelt att fylla på igen så att man är förberedd när man ger sig ut i pisten igen. Addnature har lavinryggsäckar i en rad olika utföranden och storlekar. Ryggsäckarna väger en hel del men är inte alltför tunga då många tillverkare har utvecklat nya och lättare ryggsäckar som är precis lika säkra. Förutom airbagen ska man ha med sig en lavinsändare, eller transceiver, lavinspade, lavinsond och mobiltelefon när man ger sig ut i lavinfarligt landskap.

Lavinryggsäck online

Enkel att lösa ut

Att ha en lavinryggsäck betyder inte att man automatiskt är säker om lavinen är ett faktum. Man har ett visst övertag och airbagen kommer hjälpa till ordentligt att öka ens chanser att överleva. Laviner kan vara olika kraftiga och utlöser man en när man åker offpist finns det en del tips för att undvika den. Har man ingen lavinryggsäck och lavinen startar när man är på väg nerför pisten ska man göra allt för att ta sig bort från lavinen. Genom att åka snett i backen mot dess kant hamnar man inte i mitten i den allra djupaste snön om man träffas av lavinen. Har man löst ut sin lavinryggsäck hjälper förstås airbagen till att man håller sig på ytan av snön, har man inte någon ryggsäck får man kämpa så gott man kan för att hålla näsan ovanför ytan. Åker man tillsammans med andra och ser att någons lavinryggsäck inte fungerar och blir begravd, ska man försöka komma ihåg var någonstans denne träffades av snön. Allt för att man snabbt ska kunna hitta personen när lavinen ebbat ut. Räddningspersonal har alltid all tänkbar lavinutrustning med sig så kan man snabbt kontakta räddningstjänsten via telefon kan fler överleva. En lavinryggsäck kan rädda dit liv och håller man det kärt finns det inga ursäkter att inte investera i en. Ta del av Addnatures stora utbud av lätta och större lavinryggsäckar från märken som Sealline och Osprey. Hos oss finns smala och slitstarka varianter för liftbaserad friåkning, samt större och kraftigare som är att föredra för skidåkare som rör sig bortom liftsystemen. Addnature har även extra syrgaspatroner till lavinryggsäckar om man inte har möjlighet att fylla på sin existerande tub.

Övrig lavinutrustning hos Addnature:

 • Lavinspadar
 • Lätta och kraftiga spadar som man enkelt kan bära med sig i pisten. En livräddare man inte kan förneka.

 • Sonder
 • Sonder som är lätt att fälla ut och bära med sig och ger en god uppfattning om snödjupet. Slitstarka av stål med blixtsnabb ut- och hopfällning.

 • Litteratur
 • Böcker som ger ökad kunskap kring laviner. Bra för åkare som rör sig mestadels utanför anlagda pister och på egen hand måste avgöra ifall det råder lavinrisk.