De bästa apparna att ta med på vandringsturen

De bästa apparna att ta med på vandringsturen

Vandring och utomhusaktiviteter: en hel värld att upptäcka tack vare appar för resrutter och mer Frisk luft, berg och frihet. Om även du lever efter de fundamentala grundreglerna då kan du inte annat än älska aktiviteter som vandring och en rad andra utomhusaktiviteter. Att vara ute i naturen håller dig i form med roliga sporter, är uppfriskande för sinnet och ger dig en extra boost med energi. När du utövar utomhusaktiviteter som gång, löpning och vandring är det viktigt att du innan du ger dig iväg tar del av information om rutterna som du kommer att ta, särskilt om de är okända för dig eller är otillgängliga. I det här läget är appar för vandring ovärderliga eftersom de ger dig orienteringen så att du inte går vilse. Vi kan konstatera att den här typen av appar ersätter andra hjälpmedel som tidigare har använts för utomhusaktiviteter såsom kompasser och kartor. Men det är inte allt. De fungerar även socialt eftersom du kan dela information, bilder, videor och rutter. Det är inte svårt att hitta appar för vandring. Det finns en app för alla online, både gratis och med prenumeration. Tillsammans kommer vi att bedöma vilka som är de bästa.

En del appar specialiserar sig på kompass


Appar för vandring: koppla upp din mobil mot den rätta navigatorn.

Det är givetvis inga nya upptäcker vi kommer med. Smartphones, särskilt vid utomhusaktiviteter, tar inte bara vackra foton som vi kan behålla som minnen eller för att dela på sociala media, men är även viktiga för att vi ska veta var vi är och hur vi ska ta oss fram längs de färdvägar vi följer eller som vi har studerat och beslutat för att följa. När det gäller färdvägar är det alltid viktigt att komma ihåg att kontrollera lutningen och hinder längs vägen för att se till att du inte hamnar i några svårigheter som din träningsnivå inte kan hantera. Och som alltid, kontrollera att du kan ringa SOS-samtal. Men tillbaka till oss, många appar ger dig rätt navigering, bland de bästa vi har är:

Wikiloc:

Här är du länkad till en interaktiv sajt för användare som publicerar och beskriver stigar och färdleder. Databasen är verkligen enorm och användningen är enkel och bygger på erfarenhet, vilket ger möjlighet att välja en rutt utifrån en plats som intresserar dig. Så snart den plats du valt har identifierats ger kartan ett urval av rutter utifrån den typ av utomhusaktivitet du valt. Genom att ställa in dina personliga filter (längd, höjdskillnader, med mera), kommer bara de rutter som stämmer överens med dina intressen och val att visas. Så snart du har bestämt dig för vilken rutt du vill ta kan du välja den och se information om den såväl som foton och beskrivningar. Gratisversionen har helt klart ganska begränsat innehåll. För mer informativa kartor rekommenderar vi att du laddar ned något betalningsalternativ.

Locus Map:

Har mängder med kartor (som även kan användas utan uppkoppling) och är en mycket omfattande app även i gratisversionen, som dock har en del reklam men inte alls överdrivet mycket.

Oruxmaps:

En app för vandring för operativsystemet Android och som är ganska teknisk om vi jämför med de två vi nämnt tidigare. Har du dock en del erfarenhet är den lätt att använda och framförallt får du en otrolig variation av funktioner. Kartor både online och offline kan kollas, rutter kan laddas ned och längs dessa leder kan intressanta ställen läggas in och delas.

Outdooractive:

Har tusentals med stigar och leder. Gratisversionen av appen ger bara huvudfunktionerna medan den avancerade versionen ger de mer erfarna möjlighet att använda officiell topografi och nätverk med leder. Intressant är den särskilda funktionen Skyline som genom kamerans fokus känner igen toppar och höjder du möter längs vägen.

Komoot:

en mycket rolig gratisapp, som inte bara visar leder utan även låter dig komma på och skapa nya rutter, navigera samt registrera dina framsteg.


Prioriterar du säkerhet? Vi går igenom apparna för utomhusaktiviteter som sätter det i fokus.

En del appar erbjuder kartor


I nödfall

Förutom den grundläggande kunskapen om rutterna är säkerhet ett absolut måste. Det är särskilt viktigt för nybörjare inom den här typen av aktivitet att ha support som garanterar säkerhet. Inte bara för att spara rutter men även för att få hjälp i en nödsituation. När det gäller detta är det två lite mer tekniska appar som kan vara användbara.

Maps 3d pro:

Fungerar bara om du har ett abonnemang och som är utrustad med en precisionshöjdmätare baserad på NASA:s HD-mätningar, så kartorna är mycket detaljerade och perfekta att använda som referens.

GeoResQ:

Är en helt fantastisk app och ett måste när det gäller appar för utomhusaktivitet som verkligen kan rädda liv i händelse av allvarliga nödsituationer. GeoResQ är bara rikstäckande och utvecklas kontinuerligt med fjäll-/grottäddningar. Förutom den traditionella möjligheten att spara stigar och leder är appen, tack vare den konstanta datauppkopplingen, även länkad till en driftscentral som om det kommer in ett larm geolokaliserar telefonen och skickar hjälp.

En del männsikor tar med sig sociala medier på vandringen



Sociala medier på vandringsturen

För alla som älskar sociala media så finns det dessutom en mängd av appar som även har sitt fokus på att dela och återdela foton, reels, videor och text. Det är trots allt svårt i det moderna samhället att hålla sig utanför dessa kretsar. Och bland de mest populära vill vi därför föreslå:

My tracks:

har en enkel användarupplevelse som är baserad på Google Maps. Du kan ta reda på hur långt du har flyttat dig, tider och nya rutter du kan ta. Du kan även kopiera och klistra in den aktivitet du har gjort för att exempelvis kunna dela på sociala medier eller med vänner. På så sätt kan också fler lättare ta del av turen du gjort.

Fatmap:

En app för utomhusaktiviteter vars huvudfunktion är att generera färdvägar och dela dem, tillsammans med kommentarer och upplevelser, på olika sociala media.

Det enda du behöver göra är att nu avgöra vilka dina behov är när det kommer till en app för de utomhusaktiviteter du vill ägna dig åt. Sedan är det bara att ge dig iväg på dina vandringar med den rätta appen i telefonen.

Addnature på sociala medier

Copyright © All rights reserved