20 years of adding nature | År 2000 - milstolpar i outdoorvärlden
Nätbutiken för cyklar

Kontakt

Vanliga frågor och svar

Var är min order?
Du kan se status för din beställning på ditt kundkonto under orderuppgifter. Om du har gjort din bokning som gäst kan du hitta spårningsnumret i bekräftelsemailet, som du kan använda för att kontrollera aktuell status för din beställning.

När betalas återbetalningen ut?
Observera att det kan ta upp till tio arbetsdagar att behandla en retur, så vi ber dig att vara lite tålmodig.

När kommer mitt ärende att behandlas?
Vi behandlar klagomål när de kommer in till oss. Tyvärr kan behandlingstiden för närvarande ta upp till 3 veckor. Vi ber om ursäkt för detta och ber om förståelse.

Du hittar fler vanliga frågor på sidan frågor och svar.

SKICKA OSS ETT MEDDELANDE

Behandlingstiden är för närvarande längre än normalt. Detta är absolut inte vår vanliga standard, men vi kommer att göra vårt allra bästa för att behandla din förfrågan så snabbt som möjligt. Vi ber om ursäkt för detta och är tacksamma för ert tålamod.

Om du anger ditt telefonnummer i kontaktformuläret kan vår kundtjänst kontakta dig via telefon om du har några frågor och därmed behandla din förfrågan snabbare.


Kontakta oss

Återstående tecken.
Denna webbplats använder cookies och pixeltaggar för att förbättra dess funktionalitet och för att ge dig personligt anpassad reklam, t.ex. på sociala medieplattformar. Se vår integritetspolicy för mer information – i synnerhet; om hur du förhindrar lagring av cookies och spårning av pixeltaggar på din enhet i framtiden.Förstått och avslutat