20,000 Produkter 400 Märken
Nätbutiken för cyklar

Mountain Works

0 Produkt
Mountain Works
Mountain Works - Hybrid Fashion
Mountain Works designar moderna och moderiktiga kläder med teknisk prestanda. Kläderna ska vara funktionella nog för aktiviteter ute i naturen och samtidigt snygga nog för en kväll på stan. Ett ungt svenskt varumärke med förgreningar över hela världen.
Det finns inga tillgängliga produkter i den här listan för tillfället.
Ytterligare information

Kläder för svensk vinter i staden och på berget

Mountain Works är ett ungt och fräscht svenskt märke. Även om själva märket är ungt finns det dock mycket erfarenhet bakom det: skaparna har varit verksamma i branschen på olika håll i över 40 år. Märket förädlar en stolt skandinavisk designtradition och utvecklar den på ett område som är lika naturligt skandinaviskt: vinterkläder. Filosofin är att man ska hjälpa människor att kunna utforska vad som finns bakom gränserna för såväl vildmark som stad.

Man har nämligen tagit innovationer från miljöerna kring världens högsta berg och på ett framgångsrikt sätt placerat dem i stora städer, inte minst i Stockholm, där märket fått stort genomslag. Från märket kommer modeller med olika karaktär och tjocklekar, vilket gör att man kan hitta något av hög kvalitet att värma sig med under alla olika grader av påfrestningar från kyla, vind och rusk under året: från lite kylig och regnig höst till den allra kallaste och mörkaste vintern. Att investera i ordentliga vinterkläder är också något som man kan få ut mycket av här uppe i den mörka Norden, och därför är Mountain Works produkter ett utmärkt sätt att höja livskvaliteten att inte frysa under vintern är värt mycket.

Vi har flera olika produkter från Mountain Works i vårt sortiment i butiken på webben. Värt att notera är att Mounatin Works modell XS motsvarar vanlig S i damstorlek, S motsvarar M och M motsvarar L. För herrstorlekar gäller ordinarie storleksmått.

Mountain Works jacka online
  • Cold War Down Parka Unisex. En riktig värmande parkas som passar lika bra för män som för kvinnor. Något av ett flaggskepp i Mountain Works utbud med sin extremt goda kvalitet och funktion. Fylld med dun av extra god kvalitet, men med en mycket låg vikt vilket gör jackan smidig och skön att bära. Membranet är vattentätt och har tejpade sömmar för att hålla allt vatten ute. Tack vare en boxkonstruktion är dunet och följaktligen värmeeffekten jämnt fördelad över jackan.
  • Ws Foxy Lady Down Coat. En riktigt snygg dunkappa som värmer utmärkt under kyliga perioder av året. Fylld med gåsdun av hög kvalitet som ger mycket värme per gram. Dunkanalerna är smala, vilket gör att jackan värmer på ett jämnt sätt. Passformen är feminin och elegant trots den påpälsande upplevelseeffekten. Det är helt enkelt en suverän blandning av form och funktion.
  • Reversible Down Jacket. En unisexmodell av dunjacka med huva som finns i flera olika färger. Är slät och bekväm inuti och värmer ordentligt tack vare sitt funktionella foder. Fungerar som ett perfekt förstärkningsplagg, då det har en minimalistisk utformning utan en massa onödiga funktioner och väger mycket lite. Passformen är ledig och skön.
  • Ms Thunderlight Down Sweater. En herrmodell som är ett perfekt extralager! Är tunn nog att kunna användas året runt, med olika funktioner. Är vindtålig och står emot vind om man behöver det under sommarhalvåret, men kan även användas under tjocka jackor tack vare sin släta och fogliga form. Är fylld med gåsdun av hög kvalitet. Har även två fickor att värma händerna inuti i sidan, plus en innerficka som man kan dra hörlurar igenom.
  • Ms Thunderlight Sweater. Superlätt och smidig dunjacka som fungerar utmärkt som extralager eller som vindskydd under mildare väder. Fickor att värma händerna i och innerficka med möjlighet att dra in hörlurar till.
  • Ws Thunderlight Vest. En smidig dunväst för kvinnor som kan användas innanför eller utanpå jackan beroende vad man har för behov och känner för. Är mycket lätt och påverkar inte rörligheten alls!

Mountain Works använder inte dun som plockats från levande fåglar. Det gör att du kan ha gott samvete när du känner värmen från din kvalitetsjacka under den mörkaste vintern.

Denna webbplats använder cookies och pixeltaggar för att förbättra dess funktionalitet och för att ge dig personligt anpassad reklam, t.ex. på sociala medieplattformar. Se vår integritetspolicy för mer information – i synnerhet; om hur du förhindrar lagring av cookies och spårning av pixeltaggar på din enhet i framtiden.Förstått och avslutat