Addnature testar Primus Aeril Grillrost

Addnature testar Primus Aeril Grillrost

Att sova i naturen och laga mat över öppen eld går hand i hand. Primus Aeril Grillrost gör att du snabbt kan konvertera din lägereld till en fullfjädrad grill. Vi ville se om Primus Aeril Grillost verkligen var så bra som den verkade, så vi skickade med ett exemplar till vår kollega Ina. Under en månad lång tur genom Norge med sin camper van skulle hon testa grillen och se hur den höll måttet. Fortsätt läsa för att se vad hon tyckte!

Sen jag reste runt i Nya Zeeland med min man i en hyrd camper van i tre månader så drabbades jag av camper van-feber. Jag blev helt tagen av frihetskänslan och köpte snabbt därefter en Ford Nugget som jag konverterade till mitt eget semesterhem. Att se fram emot små helgturer genom Tyskland och oförlömliga långturer genom Europa lättade upp tillvaron och förbättrade vardagen.

Primus Aeril Grillrost kom verkligen till användning i samband med vår tripp till Norge. Det är väldigt dyrt att äta ute i Norge, så det blev både mer ekonomiskt och definitivt en godare och trevligare att laga sin egen mat.

Generös grillyta och stabil känsla

Grillens storlek överraskade mig, positivt. Det är jättebra att grillytan är så pass stor eftersom att vi även fick plats med en kastrull. Å andra sidan var den något otymplig att bära. Fast en packstorlek på 50 x 50 cm är inget att bråka om när man färdas med bil. Dessutom följde en praktisk bärväska med köpet som gjorde transporten ännu enklare. Grillen är tillverkad i rostfrit stål vilket ger den en robust och stadig känsla. Primus Aerial Grillrost är väldigt enkel att sätta upp. Det är bara att öppna ramen och lägga på gallret.

Utmaningen blev snarare att hitta någonstans där det var tillåtet att elda. Eftersom att du bara får grilla på utvisade eldplatser blev användningsområdet för grillen ganska begränsat, och som bekant måste en ju vara extremt försiktig eftersom att en enda gnista kan starta en skogsbrand. På Ersfjords strand på den vackra ön gavs det äntligen tillfälle! När lägerelden brunnit ner och glöden hade lagt sig blev det dags att ställa på ramen och börja grilla.

Matlagning över öppen eld har aldrig varit enklare

Primus Aeril Grillrost gör matlagning och grillning över öppen eld superenkel. Du måste dock hitta ett ställe där du faktiskt får göra upp eld först, men det är det enda som begränsar friheten. Jag skulle inte vilja byta ut mitt gasdrivna kök, men vill heller inte vara utan Primus Aeril Grillrost. Den är ett idealiskt tillägg. För att outdoor-människor som gillar att elda, laga mat och umgås kan vi varmt rekommendera Primus Aeril Grillrost.