Addnature testar Reima Katmai

Addnature testar Reima Katmai

Reima Katmai är en tålig barn-vinterjacka i övre mellanprisklassen. Jackan har visat sig hålla måttet för både intensiv utelek på förskolan såväl som fullt ös i skidbacken. Vår kollega Niklas jobbar med Multichannel och är Retail Manager här på Addnature, men framförallt är han pappa till Walter fem och ett halvt år som har fälttestat jackan grundligt. Läs nedan om varför Reima Katmai kan vara rätt jacka för ditt barn i vinter.

Om produkten

Reima Katmai är en vatten- och vindtät skidjacka som utöver skid- och snowboardåkning passar utmärkt i pulkabacken och för snöbollskrig. Walter och Niklas beskriver materialet som mjukt och följsamt trots den robusta kvaliteten. Dragkedjan är lätt att stänga och kardborreknäppningen vid luvan sitter på plats utan att fastna i andra plagg eller skapa irritation vid hakan. Värdefulla egenskaper för en barnjacka då enkla rutiner bokstavligt talat kan hjälpa barnet över tröskeln när det är dags att gå till förskolan på morgonen.

Vatten- och vindtät skidjacka som även funkar utmärkt för pulkaåkning och snöbollskrig

Det breda snölåset gör att jackan sitter säkert på plats och de ljusa färgerna gör barnet lätt att känna igen på håll i skidbacken. Jackan har en liftkortsficka högt upp på ärmen, där den är lätt att komma åt och den höga kragen skyddade mot fartvind i backen, utan att skava mot hakan. Så långt, allting bra. Det enda som Walter dock önskade sig utöver detta var tumhål vid ärmmuddarna. Storleken på testplagget var egentligen lite för stor men den passade Walter ändå. Den stora storleken gör att han nu har en funktionell vinterjacka att växa i. Värt att ta med i kalkylen för den ekonomiskt medvetna föräldern. Jackan är storlek 128 och Walter är 117 cm lång.

En slitstark jacka som tål lek

Den här jackan har fått vara med om mycket. Walter har både åkt skidor på Kungsberget och använt den dagligen på förskolan. En dag när snön låg på förskolans gård så fick jackan utstå det ultimata kvalitetstestet, att åka iskana på magen, vilket den klarade bra. Kläder som kommer med förhållningsregler är tråkiga. Reima Katmai är en slitstark jacka som ger barnet frihet att ta ut svängarna och ha roligt, precis som det ska vara.

Överlag är Walter nöjd med jackan som har hållit honom torr och varm både när han susade ner för Kungsberget och under rasterna på förskolan. Det som låg på minussidan var att den ljusa färgen gjorde att jackan snabbt såg smutsig ut. Detta vägdes dock upp av att den klarar tvätt bra utan att tappa vattenavvisningen eller andra funktionella egenskaper. Ett tips kan vara att köpa till en impregneringsspray och bättra på impregneringen om den behöver tvättas mellan varven. Reima Katmai har hållit måttet trots blötsnö och vintervindar. Det här är en jacka av så pass hög kvalitet så att den kan ärvas av syskon och kusiner vilket är en av många fördelar som gör den värd priset.

Läs mer

Addnature på sociala medier

Copyright © All rights reserved