Addnature Family - Möt Emma Svensson

Addnature Family - Möt Emma Svensson


EMMA SVENSSON


Jag är fotograf och alpin klättrare. För tre år sedan bestämde jag mig för att bestiga det högsta berget i varje land i Europa – på ett år. Det blev ett nytt världsrekord, men framför allt blev projektet inledningen till ett passionerat förhållande med bergen.

Senaste projekt: Besteg alla Sveriges 2000-meters toppar i somras tillsammans med Anton Levein, i trailskor och med en 38L ryggsäck genom hela Sarek. Vi hade tusentals mygg och som sämst väder på de svåraste topparna. Sedan tog vi inte alltid den lättaste vägen upp heller. Klättringen i ösregn/hagel och snö upp på Kaskasepaktes sydvästra kam var höjdpunkten och det jävligaste samtidigt. Jag vill nu aldrig mer äta frystorkad mat.

Mitt nästa projekt är att bestiga alla 82 stycken 4000-meters toppar i Alperna med min klätterpartner Emma Håkansdotter. Vi hoppas Covid-19 ändå gör det möjligt att köra nästa år.


Vem inspireras du av?

Fernanda Maciel, Liv Sansoz, Caroline Gleich, Matilda Söderlund, Geraldine Kaltenbrunner, Lynn Hill, Sasha DiGiulian, Sunny Strooer, Hazel Findlay, Marion Hearty, Dawa Yangzzum Sherpa, Lydia Bradley, David Lama.

Vilken låt skulle vara soundtrack till filmen om ditt liv?

Mitt anthem under 49 peaks var Sia "Elastic Heart" som jag sjöng för mig själv i huvudet eller lyssnade på när jag närmade mig ganska många av topparna i projektet.

Ditt stoltaste ögonblick?

När jag stod på toppen av Ama Dablam. Det var riktigt mäktigt. Stort liksom.

Ditt pinsammaste ögonblick?

"Jag kan rutten, jag har klättrat det här berget tre gånger förut" sa jag och rappellerade ned på fel ställe. Hängandes på baksidan av Dent du Geant utan några ankare i sikte, flera 100 meter över marken var jag i knipa. Jag kunde inte ta mig någonstans. Fick klättra en travers 30 meter till vänster för att komma på rätt väg igen. Det tog all min kraft då repet envist ville dra mig tillbaka åt höger och det var minimalt med grepp. En riktig fight på nästan en timma. Jag borde tänkt innan jag rappellerade rakt ned istället för åt vänster som man skulle gjort.

Hur peppar du dig själv när du är trött?

Jag sätter delmål. Bara 20 minuter till sedan får jag äta en Twix. Eller 100 höjdmeter till sedan kommer du ut i solen och då kan du ta en kort paus.

Vad får dig att skratta?

Roliga memes eller typ bilder på söta/roliga djur.

Vad ser du mest fram emot EFTER ett äventyr?

Att äta riktig och lagad mat!

Vilken är din absoluta favoritpryl?

Min Futurelight-jacka från The North Face.

Emma SvenssonEmma Svensson
Emma Svensson

Kolla in mer från Emma på hennes Instagram: @emmasvenssonphoto

Lär känna fler Addnature Family-medlemmar


Addnature på sociala medier

Copyright © All rights reserved