Addnature Family - Möt Sofia Sjöberg

Addnature Family - Möt Sofia Sjöberg

SOFIA SJÖBERG


Jag har alltid haft en passion för fotografering och så länge jag kan minnas har jag haft en kamera i handen. Jag älskar att dokumentera skidåkning, surfing, natur, ”vanlife” och camping. Sedan 2007 lever jag mitt liv med professionella skidåkaren Jacob Wester och vi spenderar stora delar av året resandes och arbetandes tillsammans.

Genom åren har jag haft turen att få arbeta med fantastiska atleter och andra fotografer som har lärt mig så mycket, både om livet och om konstformen. Jag älskar att fånga essensen av den livsstil vi väljer att leva, den råa skönheten i hårt väder och engagemanget från alla fantastiska människor i branschen. Men mest av allt älskar jag att arbeta med Jacob. Att ha honom som min lärare i bergen och få möjligheten att fota hans vänner och andra professionella atleter är ovärderligt.

Sofia Sjöberg

Vem inspireras du av?

Jag inspireras av människor som är positiva och peppar varandra, inget annat ger så mycket energi som fina ord.

Ditt stoltaste ögonblick?

Kanske inte så mycket ett ögonblick men jag är otroligt stolt över att jag vågade lägga en traditionell arbetskarriär åt sidan för att fota på heltid.

Ditt pinsammaste ögonblick?

Gör inte så mycket pinsamma saker, haha. Men det har hänt att man på kvällen inte insett hur nära en promenadstig man slagit camp och morgontoaletten får ofrivilliga besökare.

Hur peppar du dig själv när du är trött?

Tyvärr har jag inget vidare pannben har jag märkt. Varm mat eller att få till en bra bild är det som gör tricket för mig, då försvinner alla krämpor i världen.

Vad får dig att skratta?

När duktiga atleter klantar sig som alla andra, typ trillar på is eller tappar skidorna.

Vad ser du mest fram emot EFTER ett äventyr?

Det bästa som finns är att krypa ner i en sovsäck efter ett äventyr och äta mat till solens nedgång bredvid tältet. Eller bara att sätta sig på balkongen/verandan med en kall öl.

Vilken är din absoluta favoritpryl?

Mina kameror är såklart favoritsaker. Utöver det värderar jag bra sömn oerhört mycket, så något jag älskar är min sovmask. Den släpper inte in något ljus alls och gör sig lika bra på flyget som ute i tältet. Kombinerat med öronproppar kan jag sova igenom vad som helst.

Vilken låt skulle vara soundtrack till filmen om ditt liv?

ERA - Ameno

Sofias favoritutrustning:
Sofia Sjöberg
Sofia Sjöberg

Kolla in mer från Sofia på hennes Instagram: @sofiawesters

Lär känna fler Addnature Family-medlemmar


Addnature på sociala medier

Copyright © All rights reserved